organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωροεπιταγές σε μονογονεϊκές οικογένειες και όχι μόνο από το Δήμο Αθηναίων

Τη διανομή κουπονιών – δωροεπιταγών από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι στις 7 και 12 Ιανουαρίου σε συνολικά 3.600 οικογένειες, συνεχίζει ο Δήμος Αθηναίων, με τη χρηματοδότηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Το πρόγραμμα, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στην άμεση ενίσχυση περισσότερων από 8.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, με τη διάθεση κουπονιών αξίας 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Η πρώτη φάση, που αφορά 1.100 πολίτες, υλοποιείται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας με τη συμμετοχή και αρωγή υπαλλήλων του δήμου και εθελοντών. Τα κουπόνια είναι αξίας 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Πηγή

7 Ιανουαρίου, 2015 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.