organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, την παραλία της Βάρκιζας.

Για πρώτη φορά ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής οργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα παιδιά.Με κέφι και φαντασία. Με παραμύθια, θέατρο, κούκλες, ηθοποιούς, εργαστήρια κατασκευών, παιχνίδια στην παραλία.

Στόχος του Φεστιβάλ, η εξοικείωση των παιδιών με τον πολιτισμό, η περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση, η δημιουργική τους απασχόληση, η αναβίωση παλιών παιχνιδιών, δίπλα στη θάλασσα.

Κάθε απόγευμα στις 7μ.μ. στην παραλία-λιμάνι Βάρκιζας (πλησίον παιδικής χαράς) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν παιχνίδια με πηλό και γύψο και πολλές κατασκευές.

Ανεμόμυλους, κούκλες θεάτρου, μουσικά όργανα, βάρκες και κοχύλια που θα φτιάξουν τα παιδιά και θα τα πάρουν, ως αναμνηστικά, φεύγοντας, μαζί τους. Παράλληλα δίπλα στην θάλασσα θα αναβιώσουν παιχνίδια που παίζονταν παλιά από μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές καλούν τα παιδιά να φορέσουν άνετα ρούχα και να πάνε στην παραλία για Αμπάριζα, Μήλα, Τσουβαλοδρομίες , Στραβό Καλόγερο και Κλέφτες και Αστυνόμους.

Στις 8:30 μετά το παιχνίδι και τις κατασκευές, κάθε βράδυ, η Παιδική Σκηνή ανοίγει αυλαία και φιλοξενεί πέντε από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν:

18/7: Θέατρο μαριονέτας «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ»: «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»
19/7: Θεατρική Εταιρεία «ΜΠΟΕΜ»: «Θα φάμε τα μυστάκια μας…»
20/7: Θέατρο «ΦΟΥΡΝΟΣ»: «Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα»
21/7: Θεατρική Εταιρεία «ΤΟΠΙ»: «Αίσωπος-Αδελφοί Γκριμ =παιχνίδι”
22/7 :Θεατρική Εταιρεία «Εργοστάσιο Ονείρου” “To βιβλίο των Θρύλων”.

Πηγή

16 Ιουνίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.