organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηλιούπολη: Ενημερωτική Ημερίδα Τράπεζας Χρόνου

Με θέμα «Πως μπορούμε να δώσουμε αξία στο χρόνο μας μέσω του εναλλακτικού εθελοντισμού», η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Ηλιούπολης, διοργανώνει την 1η ενημερωτική ημερίδα της , σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 17.30, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα 134 & Σοφοκλή Βενιζέλου.

Η Ημερίδα έχει σαν στόχο να ενημερώσει τους πολίτες, για τον τρόπο λειτουργίας, τα οφέλη και την σημασία της Τράπεζας Χρόνου, στην προώθηση ενός διαφορετικού τρόπου ικανοποίησης των καθημερινών αναγκών, με αγαθά που δεν χρειάζονται και αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους με αμοιβαίο όφελος.

Η Τράπεζα Χρόνου, ως νέα δομή του έργου «TACT HELLAS – Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Ηλιούπολης», έχει καταφέρει, στον έναν χρόνο λειτουργίας της, να αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός ανθρώπινου πλέγματος κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του οποίου ανταλλάσσουμε υπηρεσίες και αγαθά, χωρίς χρήματα, χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης τα ΤΕΜ (Τοπική εναλλακτική μονάδα).

Πηγή

19 Μαρτίου, 2014 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.