organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Νέο ραντεβού από το «Χωριό Παραγωγών» Βύρωνα την Κυριακή

Η νέα συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές είναι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου, θα μπορούν να προμηθευτούν πάνω από 200 προϊόντα από 27 παραγωγούς –συνεταιρισμούς.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν: ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά, ρύζι, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια), μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αυγά, κάστανα, σύκα ξερά, φρούτα εποχής (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια), λεμόνια, όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, φάβα, γίγαντες), μανιτάρια, σαλιγκάρια, παξιμάδια, ρακόμελο, κρασί, σταφίδα, σάλτσα ντομάτας, κουλούρια, χαλβά, παραδοσιακά προϊόντα Τήνου και λουκάνικα.

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Η επόμενη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, αυτό τον μήνα, συμπληρώνει ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας , και αποτελεί μια πρωτοβουλία που εξαρχής υποστήριξαν οι καταναλωτές αλλά και οι παραγωγοί από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχουν διατεθεί περισσότεροι από 600 τόνοι προϊόντων, ενώ έχουν συμμετάσχει στην πρωτοβουλία 39 παραγωγοί-συνεταιρισμοί από 18 νομούς όλης της χώρας. Παράλληλα, περισσότεροι από 5 τόνους προϊόντων προσφέρθηκαν στην Εκκλησία για την ενίσχυση των συσσιτίων προς τους άπορους πολίτες.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

8 Νοεμβρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.