organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Καισαριανή: «Κίνημα Διάθεσης Προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες»

Συνεχίζεται η διάθεση προϊόντων από παραγωγούς που διοργανώνει το «Κίνημα χωρίς μεσάζοντες», μια κίνηση που προωθεί το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης».

Η επόμενη «συνάντηση» θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στο πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου – απέναντι από τα «Ξύλινα», από τις 9.00 – 2.00

«Στόχος της πρωτοβουλίας», αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του «Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής ”Λεωνίδας Μανωλίδης”» Δημ. Χασάπης, «δεν είναι μόνο το οικονομικό όφελος από την αγορά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων σε προσιτή τιμή τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτέs»:

– Το μήνυμα ότι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει και μπορούν να διεκδικούν το δίκαιά τους παλεύοντας με μηχανισμούς και μεσάζοντες μέσα από την αυτοοργάνωση, την ανταποδοτικότητα και την αλληλεγγύη.
– Η άμεση επαφή αγροτών και καταναλωτών, ώστε να γίνου κατανοητές οι ανάγκες και οι δυσκολίες.
– Η υποστήριξη των συνεταιρισμών, των μικρών παραγωγών, των νέων αγροτών και γενικά όσων εφαρμόζουν τρόπους καλλιέργειας που σέβονται την υγεία των πολιτών και προστατεύουν το περιβάλλον.
– Η πραγματική και άμεση γνώση του τρόπου και των μέσων της αγροτικής παραγωγής, ώστε να γνωρίζουμε πώς ένα προϊόν φτάνει στους καταναλωτές».

Πηγή

1 Νοεμβρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.