organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

2ο Ανταλλακτικό Παζάρι από την πρωτοβουλία πολιτών “Σπάμε τους Μεσάζοντες”

Από το event τους στο Facebook:

Η ομάδα «Σπάμε τους Μεσάζοντες» Πετρούπολης, συνεχίζει και αυτή τη χρονιά να δραστηριοποιείται στην πόλη μας.
Σπάμε τους μεσάζοντες στη διατροφή, σπάμε τη διαμεσολάβηση στην πληροφόρηση, σπάμε τη μιζέρια στη ζωή και συνειδητά επιλέγουμε την άμεση – συλλογική δράση και τα κινήματα των πολιτών.

Με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων σας, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοδιαχείρηση των αναγκών μας, στην αυτοοργάνωση της ζωής μας, στην άμεση δημοκρατία. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη σύνδεση με άλλες ομάδες και άτομα της Πετρούπολης, για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη των από τα κάτω, για να παράξουμε πολιτισμό, για να αναδείξουμε τη συνεργατικότητα ως συνειδητή επιλογή, για να νιώσουμε ξανά γείτονες .

Συνεχίζουμε, λοιπόν, την πολύπλευρη παρουσία μας καλώντας σας στο 2ο ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Ηρώ στις 11:00 π.μ..

Σε μια προσπάθεια να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα και να σπάσουμε τον υπερκαταναλωτισμό, γινόμαστε «πλουσιότεροι» ανταλλάζοντας αντικείμενα και αναμνήσεις μας με τους συμπολίτες μας. Έτσι, όπως παλιά, με τους φίλους και τους συγγενείς μας, φέρνουμε βιβλία, σχολικά είδη , παιχνίδια και ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια, και τα ανταλλάσουμε με άλλα ή τα χαρίζουμε! Μαζί μας θα είναι και ο σκακιστικός όμιλος Πετρούπολης «Δίας», καλλιτέχνες που θα κάνουν δρώμενα για τα παιδιά και θα στηθεί και εργαστήρι ζωγραφικής.

Στο χώρο θα βρίσκονται επίσης τραπεζάκια με ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις της ομάδας «Σπάμε τους Μεσάζοντες», για τη δημιουργία παιδικού στεκιού και για το Ανταλλακτικό παζάρι. Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις-συζητήσεις για τις δράσεις αυτές. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να συνδιαμορφώσουμε τη μορφή που θα έχουν οι δραστηριότητες μας.

Πηγή

30 Οκτωβρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.