organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν Διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης, ξεκινά και πάλι την ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 τη ΔΩΡΕΑΝ διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

Η λήψη του θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του  Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ θα πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη  15:45 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον 1ο όροφο, Γραφείο 6, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο, εντός του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους ΜΟΝΟ  κατόπιν ραντεβού:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα): https://forms.gle/9Q1JZENERShDtmo66

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826 

*Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ; Το τεστ ΠΑΠ  είναι από τις βασικότερες εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να περιλαμβάνει στον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό της έλεγχο. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη εξέταση με στόχο την ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και τον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και μικροβιακών και μυκητιασικών λοιμώξεων (τραχηλίτιδα, κολπίτιδα).

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; Οι γυναίκες κάθε ηλικίας (6 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή έως και προχωρημένης εμμηνόπαυσης) ωφελούνται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και συστήνεται να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ κατά προτίμηση κάθε χρόνο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι φυσιολογικό, τότε η στενή παρακολούθηση ή η θεραπεία ελαττώνουν δραστικά την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ; Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε μέρα του κύκλου εκτός από τις μέρες της εμμήνου ρύσεως. Πρέπει να γίνει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές και να μην γίνονται κολπικές πλύσεις  και χρήση κολπικών αλοιφών και ταμπόν  48 ώρες πριν την εξέταση.

Ο ετήσιος έλεγχος (check up) και ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να προλάβουν τον κίνδυνο. Με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( Κέντρο Πρόληψης Υγείας ) του Δήμου Γαλατσίου, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δωρεάν δράσεις και εξετάσεις που κάνει ο Δήμος. https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Πηγή

12 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.