organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στη Γλυφάδα 

Δωρεάν πρόγραμμα μαθημάτων ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, διοργανώνει ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου.

Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να μάθουν!

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να δηλώσουν συμμετοχή στο  link   https://glyfada.gr/robotics

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

«Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει ότι:

«Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ!»

Πηγή

7 Φεβρουαρίου, 2024 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.