organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Γραφείο ευρέσεως εργασίας δημιουργήθηκε σε γυμνάσιο του Ηρακλείου

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας, κάποιοι φορείς εξακολουθούν να διατηρούν τα αντανακλαστικά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, όπου δημιουργήθηκε γραφείο ευρέσεως εργασίας, προκειμένου οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης να βρουν δουλειά.

Ήδη καθηγητές και μαθητές έχουν έρθει σε επαφή με φορείς και παράγοντες της αγοράς, κάνοντας γνωστή την ενέργεια αυτή, ζητώντας στήριξη από τις επιχειρήσεις, προκειμένου οι μαθητές του γυμνασίου οι οποίοι είναι ηλικίας από 16 έως 57 ετών να βρουν εργασία.
«Το 40% των μαθητών μας έχει πρόβλημα επιβίωσης. Έπρεπε να σκεφτούμε κάτι που θα δώσει λύση και θα τους βγάλει από το αδιέξοδο» αναφέρει μιλώντας στο flashnews.gr ο διευθυντής του γυμνασίου Ανδρέας Ξεπαπαδάκης.

Την ίδια ώρα, εκτός από το γραφείο ευρέσεως εργασίας, οι καθηγητές και οι μαθητές του γυμνασίου έκαναν μια επιπλέον σημαντική κίνηση: καθημερινά τοποθετούν στην είσοδο κάθε τάξης έναν κουμπαρά, στον οποίο κάθε μαθητής που έχει τη δυνατότητα βάζει μισό ευρώ, ενώ κάθε καθηγητής αφήνει ένα ευρώ.

Στο τέλος της ημέρας τα χρήματα δίδονται σε εκείνους τους μαθητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Πηγή

1 Μαρτίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.