organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Γαλάτσι: Πρόσκληση για συμμετοχή στο τοπικό δίκτυο αλληλεγγύης

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και ανάπτυξης, προσκαλούν τους πολίτες του Δήμου μας, να συμμετάσχουν εθελοντικά στον εμπλουτισμό του Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης. Σκοπός είναι η ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης οργανώνεται σε τομείς ως εξής:

Τομέας «Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ο οποίος αφορά  προγράμματα όπως: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Ιματιοθήκη. Οι εθελοντές πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις τις οποίες διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία, σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, κινητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών, καθώς και στη διανομή συσσιτίου, ιματίων και τροφίμων σε ωφελούμενους συμπολίτες μας.

Τομέας «Εξειδικευμένων Επιστημόνων», ο οποίος αφορά: Ιατρούς, Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνιολόγους, Διατροφολόγους κλπ, οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν  εθελοντική υπηρεσία σε πολίτες του Δήμου μας, με στόχο την υποστήριξη και αποκατάσταση είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο (για παράδειγμα: ομάδες εκπαίδευσης και ενημέρωσης).

Τομέας «Υγείας», ο οποίος αφορά: Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Γραφεία Ψυχολόγων, Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα κλπ, τα οποία θα δύνανται  να προσφέρουν δωρεάν θεραπείες, αιματολογικές εξετάσεις σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους του Δήμου μας.

Τομέας «Επιχειρήσεων», ο οποίος αφορά εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και τροφίμων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, κομμωτήρια, καταστήματα ψυχαγωγίας, καθώς και όποιον άλλον επαγγελματία μπορεί και θέλει να προσφέρει οποιαδήποτε παροχή σε οικονομικά ευάλωτους  κατοίκους του Δήμου μας. Ο επιχειρηματίας – εθελοντής θα καθορίσει συγκεκριμένο αριθμό παροχών μηνιαίως, είτε δίνοντας έκπτωση, είτε προσφέροντας δωρεάν είδη.

Τομέας «Παιδείας», ο οποίος αφορά: φροντιστήρια, κέντρα μελέτης, κέντρα ειδικής μάθησης ή και μεμονωμένους εκπαιδευτικούς. Οι εθελοντές θα μπορούν να προσφέρουν είτε δωρεάν μαθήματα, είτε με έκπτωση (με συγκεκριμένο αριθμό παροχών μηνιαίως, τον οποίο θα καθορίσουν οι ίδιοι).

Τομέας «Ενεργών Ομάδων Πολιτών & Συλλόγων», ο οποίος αφορά: αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι θα μπορούν να εντάξουν στις ομάδες και στις δράσεις  τους άτομα με οικονομικές δυσκολίες.

Κάθε συνεισφορά και βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

Κατόπιν της όποιας προσφοράς – συμμετοχής θα συνάπτεται από τον Δήμο μας συμφωνητικό συνεργασίας με κάθε εθελοντή – επιχειρηματία και θα δίδεται ειδικό αυτοκόλλητο συμμετοχής του στο Τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης.

Κάθε προσφορά – συμμετοχή  θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Ανάπτυξης στο τηλέφωνο: 2102222011

Πηγή

4 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.