organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης στον Δήμο Δελφών

Τη λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης με διττό στόχο, ξεκινά ο Δήμος Δελφών. Με την ίδρυσή της όπως τονίζει, πέρα από την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, προωθείται και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων σε καλή κατάσταση και μείωση των απορριμμάτων.

Μέσω λοιπόν της νέας κοινωνικής δομής, της Δημοτικής Ιματιοθήκης,  θα πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών – εφηβικών ενδυμάτων και ενδυμάτων ενηλίκων, υποδημάτων, παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης, παιχνιδιών, λευκών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούριων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα στεγάζεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και δικαιούχοι μπορεί να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών καθώς και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η λειτουργία της ιματιοθήκης (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) θα πραγματοποιείται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα.

Πηγή

1 Φεβρουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.