organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Χανιά: Επανάληψη παραστάσεων για την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μετά την τεράστια ανταπόκριση του κοινού και για να μπορέσουν να το δουν όσοι δεν τα κατάφεραν, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, θα επαναλάβει τις παραστάσεις με το έργο του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Παρασκευή 6/1/2023 και το Σάββατο 7/1/2023 και ώρα 8.00 μμ, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Όπως σημειώνεται για το έργο «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol), που γράφτηκε το 1843, «αποτελεί το πιο γνωστό και το πιο αγαπημένο απ’ όλα τα Χριστουγεννιάτικα αφηγήματα του Καρόλου Ντίκενς (1812-1870). Δεν εγκαινίασε μόνο το είδος της λεγόμενης “λογοτεχνίας των Χριστουγέννων”, αλλά και καθιέρωσε τον συγγραφέα της ως τον γνησιότερο (και ακόμα αξεπέραστο) εκφραστή της φιλοσοφίας της αγάπης, της αδελφοσύνης και της κατανόησης, που θα έπρεπε να διέπει τη ζωή μας – κι όχι μόνο τις γιορταστικές μέρες. Αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος».

Πηγή

2 Ιανουαρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.