organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σεμινάριο από τους Minoistas – Συμπαραστέκομαι σε αυτόν που έχει ανάγκη

H κίνηση ενεργών πολιτών Ηρακλείου Minoistas διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το απόγευμα 19:00-21:00, σεμινάριο με θέμα: “Το σύνδρομο του επιζώντα και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα θύματα από φυσικές καταστροφές, τροχαία ατυχήματα: Οργάνωση και διαχείριση υποστηρικτικής φροντίδας και αντιμετώπισης του ψυχικού τραύματος από πολίτες-εθελοντές”.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν μέλη από κάθε εθελοντική ομάδα του Ηρακλείου, είτε ασχολούνται με τη διάσωση και την ψυχολογική υποστήριξη του θύματος, είτε όχι. Η δήλωση συμμετοχής δεν είναι υποχρεωτική.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου στη δημοτική αίθουσα της παλιάς λαχαναγοράς, στην παραλιακή οδό Ηρακλείου, έναντι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Παιδαγωγός – Ψυχολόγος (Msc).

Το σύνδρομο του επιζώντα (Survivor Guilt) παρατηρείται πολύ συχνά σε άτομα τα οποία έχουν βιώσει ένα πολύ έντονο τραυματικό γεγονός, π.χ. φυσική καταστροφή, πόλεμο ή ακόμη και ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονες τύψεις και ενοχές, οι οποίες προέρχονται από την υποσυνείδητη εσφαλμένη αντίληψη του επιζώντα ότι δεν θα έπρεπε να είχε επιζήσει.

Ως ομάδα, οι Minoistas, επιδιώκουμε πάντα να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθεια μας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε αυτό το σεμινάριο, για να μπορέσει κάθε εθελοντής να ενημερωθεί σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη, ακόμη κι αν δεν αποτελεί μέρος της εθελοντικής του δράσης.

Πηγή
Οι Minoistas στο Οργάνωση 2.0

8 Φεβρουαρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.