organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Νομική Συμβουλευτική

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι η κοινωνική πολιτική πρέπει να συνδυάζει οικονομικά και μη οικονομικά μέσα και στοχεύοντας στη συλλογική κάλυψη των κοινωνικών αναγκών για καλύτερη και ισότιμη ευημερία για όλους, ιδιαιτέρως για τα νοικοκυριά που πλήττονται από τη φτώχεια, ανέπτυξε μια ακόμα συνεργασία και συγκεκριμένα με διακεκριμένη δικηγόρο της πόλης μας την κ. Ιωάννου Μαρία. Η εθελόντρια δικηγόρος κ. Ιωάννου παρέχει δωρεάν και υπεύθυνα εξατομικευμένη νομική συμβουλευτική σε άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικο-οικονομικά ομάδες, όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι και γενικά πολίτες που είναι ενταγμένοι και στις λοιπές κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Η συμβουλευτική περιλαμβάνει:

ü  Ρύθμιση χρεών

ü  Δικαιώματα ΑμεΑ, 

ü  Οικογενειακές υποθέσεις,

ü  Θέματα ακινήτων,

ü  Εργασιακά θέματα κ.ά.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ενισχύοντας το πλέγμα των τοπικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών με απώτερο σκοπό πάντα την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία των κατοίκων του καλεί όποιον ενδιαφέρεται να κάνει χρήση της υπηρεσίας αυτής, να καλέσει στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8:00 – 15:00 στο 2132026090. Το πρώτο ραντεβού πραγματοποιείται με κοινωνικό λειτουργό της υπηρεσίας και εφόσον διαπιστωθεί η ανάγκη και συντρέχουν τα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, εν συνεχεία πραγματοποιείται η συνάντηση με την εθελόντρια δικηγόρο.

Οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια επιβάλλουν την αξιοποίηση όλων των πόρων της κοινότητας, υλικών και άυλων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού αποβλέποντας στην κοινωνική συνοχή. 

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του δήμου μας και το προσωπικό τους. 

Πηγή

29 Ιουλίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.