organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ίλιον: Πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης θέτουν σε εφαρμογή ο Δήμος Ιλίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης που στοχεύει στην ανακούφιση ασθενών με σπονδυλικό πόνο (αυχεναλγία και οσφυαλγία).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 – 70 ετών με ατομικές συνεδρίες, ύστερα από φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων από το Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου.

Υπεύθυνοι φυσικοθεραπευτές είναι ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ – Ερευνητής (υπότροφος ΕΛΚΕ – ΠΑΔΑ), Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Χαράλαμπος Σκορδής (αυχεναλγία) και ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σπυρίδων Σωτηρόπουλος (οσφυαλγία). Τη συνολική επιμέλεια της δράσης έχει ο Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Γεωργούδης και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ, ενώ υπεύθυνος συντονιστής της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιλίου και ΠΑΔΑ είναι ο Φώτης Μαρκόπουλος.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την παρακάτω σχετική αίτηση: https://www.ilion.gr/programma_fysikotherapeias-aitisi/ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: flabropoulou@ilion.gr(Υπάλληλος: Ευφροσύνη Λαμπροπούλου τηλ. 213 2030045, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας – ΕΜΦ Π.Α.Δ.Α. https://physiolab.uniwa.gr/

Γραμματεία Εργαστηρίου: Κωστούλα Καραπάνου, τηλ. 210 5387487 (Δευτέρα – Παρασκευή)

Πηγή

15 Απριλίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.