organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Πετρούπολη: Λειτουργία Του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας

Η άνοια είναι μια διαταραχή που επηρεάζει το σύνολο των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Η άνοια τύπου Alzheimer είναι μια νευρολογική εκφυλιστική ασθένεια, που επιδρά σταδιακά σε όλη την καθημερινότητα του ατόμου και επιβαρύνει όχι μόνο τον ίδιο τον πάσχοντα αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, που αρχικά τουλάχιστον αναλαμβάνει τον ρόλο να τον φροντίζει.

Η νόσος Alzheimer επηρεάζει τη μνήμη, τη συμπεριφορά και τις νοητικές λειτουργίες, όπως την κριτική ικανότητα και την ομιλία, καθώς επίσης και τις βασικές ζωτικές λειτουργίες, όπως τη βάδιση, τον ύπνο, την κατάποση και την ικανότητα ελέγχου των σφιγκτήρων του σώματος.

O Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ως γιατροί με ευαισθησίες σε θέματα πρόληψης της υγείας, ιδιαίτερα στα άτομα που ανήκουν στην 3η ηλικία, ανέλαβαν την πρωτοβουλία συνεργασίας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ίδρυση – πραγματοποίηση του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στον Δήμο Πετρούπολης.

Παράλληλα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου μας, συναισθανόμενο τη σοβαρότητα της νόσου και στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας τόσο στα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, όσο και στις οικογένειες τους, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την εταιρία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία της νέας Δομής, του «Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας».

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας», στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν και γενικότερα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η νέα Δομή του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 09:00 – 14:00 στο κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Κωνσταντινουπόλεως 19 & Στρατηγού Σαράφη).

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210-5060547, καθημερινά από τις 8:30-12:30.

Πηγή

10 Μαρτίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.