organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αγία Βαρβάρα: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Η κληρονομική προδιάθεση, η ηλικία, το κάπνισμα, η ελλιπής σωματική άσκηση, η κακή διατροφή, οι ορμονικές αλλαγές αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει την καλύτερη αντιμετώπισή της.  

Το ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,   στο πλαίσιο της πρόληψης της οστεοπόρωσης, διοργανώνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Η μέτρηση γίνεται με φορητή συσκευή μέτρησης οστικής πυκνότητας με τη χρήση υπερήχων στο οστό της πτέρνας,  η οποία παρέχει ακριβή ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες μας ανεξαρτήτως φύλου.

Συστήνεται ειδικά σε: 

  1. γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  2. γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
  3. άτομα που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης
  4. άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα, και
  5. σε άτομα με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Η εξέταση θα γίνεται τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την covid-19, κατόπιν ραντεβού, από 28 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ηρακλείου 20, Πλατεία Μακρυγιάννη και ώρες 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας στα εξής τηλέφωνα: 210 5690436, 6906045956, ώρες 9.00 – 15.00 μμ.

Πηγή

23 Φεβρουαρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.