organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σπάτα – Αρτέμιδα: δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

O Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει από την 4η Οκτωβρίου 2021 έως τις 11 Οκτωβρίου 2021 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες και  περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας. Ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών, οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Β ΚΑΠΗ Αρτέμιδος, Λ. Βραυρώνος, 7η στάση, Δευτέρα 4, Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και στο Α ΚΑΠΗ Σπάτων, Πάροδος Β. Παύλου, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8 & Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, από τις 9:00 έως τις 14:00.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας – πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, σε μεγάλη αίθουσα με εξωτερικό χώρο αναμονής & ελεγχόμενη ροή σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Καλούμε τους δημότες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2106630242 (Πρόσωπο Επικοινωνίας: κα Βενέτα Δεμέστιχα) καθημερινά από τις 9:00-14:00. Κατά την προσέλευση τους οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Πηγή

30 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.