organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Χίος: Και φέτος Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου και το Εργατικό κέντρο Χίου ενημερώνουν ότι σε λίγες μέρες θα  ξεκινήσει η λειτουργία του Αλληλέγγυου Κοινωνικού Φροντιστηρίου για 8η συνεχή χρονιά.

Όπως σημειώνουν “όλα αυτά τα χρόνια η λειτουργία του φροντιστηρίου οφείλεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη εκπαιδευτικών που απλόχερα βοηθούν και στηρίζουν”, γι’ αυτό και απευθύνουν κάλεσμα σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικής παιδείας, ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και ξένων γλωσσών), που έχουν διάθεση και χρόνο να προσφέρουν και σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα αλληλέγγυα μαθήματα.

Στην ανακοίνωσή τους Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Εργατικό Κέντρο διευκρινίζουν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρεάν φροντιστήριο, αλλά στόχος τους είναι να ενισχυθούν οι οικογένειες που η οικονομική πίεση στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και η συμβολή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι βοηθητική σε αυτό  που υποχρεούται η πολιτεία να παρέχει στους μαθητές.

Προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές-τριες οι οικογένειες των οποίων αποδεδειγμένα, δε δύναται να επωμισθούν και αυτό το οικονομικό βάρος.

Τα μαθήματα γίνονται όπως πάντα στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Χίου και ειδικά για αυτή την σχολική χρόνια θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες που απαιτούνται.

Ολιγομελή τμήματα, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977841382

Πηγή

16 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.