organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Kάλεσμα εθελοντών εκπαιδευτών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Εάν είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής στα τελευταία έτη σπουδών και θέλετε να βοηθήσετε παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ο Δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή σας για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αθηναίων για ακόμα μία χρονιά συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», παρέχοντας δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές  οικονομικά αδύναμων οικογενειών καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και για την φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που καθορίζονται από την πολιτεία.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η δράση των εκπαιδευτικών θα συντονίζεται από 3 ή περισσότερους εκπαιδευτικούς – συντονιστές, με πρόσθετα οργανωτικά καθήκοντα που καθορίζονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου,τη  γραμματειακή υποστήριξη και την  απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Κατόπιν των ανωτέρω όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καλούνται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας άμεσα το αίτημά τους συνοδευόμενο από το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  t.dia.viou.mathisis@athens.gr

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή “Βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου”, στην οποία αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης  2132082924 – 2132082923.

Πηγή

15 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.