organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Μαθητές δημιούργησαν Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους συμμαθητές τους!

Μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του εσπερινού λυκείου, έχουν προχωρήσει από πρόπερσι στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ενίσχυση των συμμαθητών τους και των οικογενειών τους.

Μέσα από το παντοπωλείο αγάπης, οι οικονομικά ασθενείς μαθητές λαμβάνουν κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα, ζάχαρη, είδη καθαρισμού κ.λπ.).

Όπως αναφέρει στο CretePlus.gr ο καθηγητής του σχολείου κ. Μιχάλης Παπουτσάκης, η κίνηση αυτή αποτελεί σωσίβιο για πολλούς μαθητές του συγκροτήματος.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης που υπάρχει είναι ότι πρόσφατα διαθέσαμε 4,5 τσουβάλια όσπρια, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού» τονίζει και προσθέτει: «Το σχολείο μας έχει ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια για να στηρίξει τους μαθητές, που είναι ηλικίας από 16 έως 56 ετών. Τα περισσότερα υλικά τα προμηθευόμαστε από άλλους μαθητές του σχολείου που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη κάτι».

Αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια είναι πολλές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στις οποίες εργάζονται αρκετοί από τους μαθητές του σχολείου. Όπως εξηγεί ο κ. Παπουτσάκης, αν για παράδειγμα ένας μαθητής εργάζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο, τότε έχει τη δυνατότητα -μέσω της καλής θέλησης του εργοδότη του – να φέρει λίγα γλυκά.

«Τα τρόφιμα αυτά τα συγκεντρώνουμε και άμεσα τα μοιράζουμε στους μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πιλοτικά πριν από δύο χρόνια χάρη στην κα Δρακάκη και τον διευθυντή του σχολείου, τον κ. Σκορδούλη, την περίοδο των Χριστουγέννων και πλέον έχει γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι αυτό το παντοπωλείο να λειτουργήσει φέτος μέχρι και τον Μάιο του 2013, όταν και θα κλείσει το σχολείο» καταλήγει ο κ. Παπουτσάκης.

Πηγή

2 Ιανουαρίου, 2013 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.