organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηλιούπολη: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για ψηφιακές δεξιότητες και εφαρμογές

Ο Στάθης Νικολακόπουλος, πληροφορικός του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης σας προσκαλεί διαδικτυακά, για να μάθουμε χρήσιμες εφαρμογές και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και για να αναζητήσουμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, με χρήση απλών και δωρεάν εργαλείων multimedia.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2021 θα μάθουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα, με το πρόγραμμα Audacity, καθώς και να φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο, να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο, με το πρόγραμμα Movie Maker.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου (Audacity) και το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου (Movie Maker), από τις 11.00 έως τις 13.00, μέσω του προγράμματος zoom, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν αυτή την περίοδο.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.
  • Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Προηγούνται τα μέλη της Βιβλιοθήκης και οι κάτοικοι Ηλιούπολης.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπαλλήλους, Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη και Θεανώ Χριστοπούλου στο τηλέφωνο 210 9940699.

Παρακαλούμε για τη συνέπεια στη διαδικτυακή παρουσία σας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής.

Ο Στάθης Νικολακόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) 

Πηγή

14 Ιανουαρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.