organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Με απολύτως ασφαλή τρόπο και πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Γλυφάδας προχωρεί σε άλλη μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, στην έναρξη της πρώτης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας.

Η αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, θα διενεργηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου (Άλσους 15, Γλυφάδα), το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Προσοχή: Για την αποφυγή συνωστισμού οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας (με αστική χρέωση) στο πενταψήφιο 15464 του Δήμου Γλυφάδας, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει φροντίσει για την πλήρη προστασία και προφύλαξη των γιατρών και των εθελοντών αιμοδοτών, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με σεβασμό στους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Και αυτή τη φορά τα κρεβάτια θα είναι τέσσερα, ώστε να μπορέσουν να δώσουν αίμα όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές. 

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες). Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι: Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες, να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.

Πηγή

1 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.