organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Κιλκίς: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ο Δήμος Κιλκίς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων, που δραστηριοποιούνται  στα διοικητικά του όρια, να δηλώσουν συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.).

Ο σκοπός της συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αφορά στη λειτουργία του ως συμβουλευτικού οργάνου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία και προβλέπεται σε κάθε Δήμο σύμφωνα με τις διατάξεις του προγράμματος ‘’Κλεισθένης Ι’’ (άρθρο 79 του Ν. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’) «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 78 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχος Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν  αίτηση συμμετοχής στο Σ.Ε.Μ.Π., αναγράφοντας σε αυτήν τα πλήρη στοιχεία των εκπροσώπων του φορέα/συλλόγου τους (τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση – email) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2020 είτε αυτοπροσώπως στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Κιλκίς, είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης- email: dimi.vafei@dhmoskilkis.gr. Για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2341352142 (αρμόδιος υπάλληλος: Δημήτριος Βαφείδης).

Πηγή

16 Ιανουαρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.