organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βύρωνας: Ρεσιτάλ με συνθέσεις τις πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτική του Δήμου Βύρωνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο & η Δομή Παροχής Συσσιτίου θα οργανώσουν Μουσικό – καλλιτεχνική Εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων.

Στις 14 Ιουλίου ώρα 9:00 στο Θέατρο Βράχων “Άννα Συνοδινού” θα παρουσιαστεί ένα ρεσιτάλ με συνθέσεις τις πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα.

Kεντρικό θέμα αυτής της εκδήλωσης είναι η μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων ποιητών καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο. “Ποιείν…Τοπίων…Ήχους” ο τίτλος της συναυλίας, που πραγματεύεται την πρωτότυπη μελοποίηση ποιημάτων, δυο πολύ αγαπητών Ελλήνων ποιητών, του Κωσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου. 

Η ποίηση του Καβάφη είναι μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής. Μια ιδιαίτερη γλώσσα που αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε συνθέτη προσπαθήσει να δώσει μουσική υπόσταση στο έργο του. Επηρεασμένη από τις ζωντανές και περιγραφικές στιγμές της ποίησης του, καθώς και από το βαθύτερο νοηματικό περιεχόμενο, η συνθέτρια προσπαθεί να αποδώσει τον έντονο συναισθηματισμό καθώς και την ευαισθησία που κρύβεται στις λέξεις ενός εκ των λυρικότερων Ελλήνων ποιητών.

Στην αντίπερα όχθη με ένα πολύ διαφορετικό ποιητικό ύφος, βρίσκεται ο Γιάννης Ρίτσος. Επαναστατικός εκ φύσεως, προσδίδει διαμέσου της ποίησης του, μοναδική οπτική και φιλοσοφικό στοχασμό ακόμα και στην πιο απλή καθημερινή στιγμή. Συνειδητή επιλογή της συνθέτριας η μελοποίηση ποιημάτων του μεγάλου Ρίτσου, καθώς ο Γιάννης Ρίτσος είναι ένας απο τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, που με βαθιά ειλικρίνεια και απλότητα αποδίδει με συγκλονιστικό τρόπο συναισθήματα και βιώματα μια πολυτάραχης εποχής.

Μέρος της συναυλίας αποτελεί η μουσική για εικόνα απο ταινίες τις οποίες έχει επενδύσει μουσικά η συνθέτρια, καθώς και μελοποιημένη ποίηση της Βιολέττας Μαράντου, του ποιητή Δημοσθένη Δαββέτα και του στιχουργού Σίμου Οικονομίδη.

Την Μουσική Διεύθυνση μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου ‘’Ιωάννα Συγκελάκη’’, έχει αναλάβει ο μαέστρος, Παναγιώτης Βλάχος. Ερμηνεύουν η Αλκμήνη Χατζηνάσιου και η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου.

Ενεργά στην παράσταση θα συμμετέχει ο ποιητής Δημοσθένης Δαββέτας, διαβάζοντας αποσπάσματα από την νέα του ποιητική συλλογή – ‘’Στον δρόμο του Ορφέα’’ – .

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου γι’ αυτό αντί τιμής εισιτηρίου θα προσφέρονται κατά την είσοδο μόνο τρόφιμα

Ελάτε να μοιραστούμε τη χαρά της μουσικής και της τέχνης μέσω της κοινωνικής προσφοράς.

Παρακαλούμε για την προσφορά σας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, ελαιόλαδο) για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών. Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες DAIKIN και DEWPOINT για την ευγενική τους χορηγία καθώς συνέβαλλαν να στηρίξουν  αυτή την προσπάθεια.

Την εκδήλωση επίσης στηρίζει η οργάνωση Άνθρωποι Αγάπης με πρόεδρο την Γεωργία Χατζήβεη, η οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της. 

Πληροφορίες επικοινωνίας: Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου. Διεύθυνση: Ιθώμης 6, (αγορά Βύρωνα). Τηλέφωνο: 2107653054.

Πηγή

26 Ιουνίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.