organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής Για Πρόσφυγες Και Μετανάστες

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα πληροφορικής, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προσφέρει σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων. 

Oι ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα μαθήματα βασικού πακέτου χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet) στα γραφεία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο), τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 13.00.

«Τα μαθήματα πληροφορικής έχουν σκοπό να ενισχύσουν τις δεξιότητες και να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ενώ η στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας της με το ΚΕΜ από την έναρξή του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Πέρα από τα μαθήματα πληροφορικής, τις δράσεις κοινωνικής ένταξης συμπληρώνουν οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, οι διαπολιτισμικές δράσεις και η εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας. Ευρύτερα, το ΚΕΜ λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για παροχή πληροφοριών, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική υποστήριξη και δικτύωση των πολιτών τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλες δομές και υπηρεσίες για πιθανή παραπομπή αιτημάτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο kentrokoinotitas@athens.gr.

Πηγή

7 Μαρτίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.