organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Λάρισα: Πώς θα λειτουργήσει η δομή των αστέγων στην περίοδο των γιορτών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η αρμόδια Διεύθυνση Πρόνοιας υπενθυμίζουν ότι για την υποστήριξη  ανθρώπων που διαβιούν στο δρόμο δημιουργήθηκε και λειτουργεί, από τον Δεκέμβριο 2015, Δομή Υποστήριξης Αστέγων, στο Κέντρο της πόλης, στη διεύθυνση Παναγούλη 54.

Η Δομή λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα παρέχοντας ανελλιπώς πολύτιμες υπηρεσίες όπως διανυκτέρευση, κάλυψη βασικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης  σε συνανθρώπους μας που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο χώρο λειτουργεί υπνωτήριο (ώρες λειτουργίας 19:00μ.μ έως 09:00π.μ.) και Κέντρο Ημέρας. Αυτή την περίοδο η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας επεκτείνεται σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 το πρωί έως 19:00μ.μ. Παράλληλα αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες και θα είναι έτοιμος και ένας δεύτερος όροφος, για την κάλυψη κάθε ανάγκης και στην πόλη μας.

Για την επίτευξη των στόχων του Κέντρου αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες δημοτικές δομές/ υπηρεσίες στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως το κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, δημοτικό πολυϊατρείο καθώς και υπηρεσίες υγείας της περιοχής, εθελοντικές οργανώσεις, Εκκλησία.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία της Δομής Αστέγων υπάρχει τηλεφωνική γραμμή εικοσιτετράωρης λειτουργίας (6970236181) την οποία διαχειρίζονται οι κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας.

Παράλληλα και κυρίως σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες) δραστηριοποιούνται ομάδες παροχής βοήθειας στο δρόμο (street work) για την διανομή φαγητού, κουβερτών, υπνόσακων, αλλά και την παροχή πληροφοριών για την διανυκτέρευση αστέγων.

Οι ομάδες απαρτίζονται από ειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές).

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων 2410680243 και 2410680220 και στην τηλεφωνική γραμμή εικοσιτετράωρης λειτουργίας 6970236181.

Πηγή

24 Δεκεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.