organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγύης Θέρμης: Θεατρική παράσταση «ΚΑΤΕΡΙΝΑ»

Οι εθελοντές του “Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης” προσκαλούν όλους εσάς, στο έργο των Blue Poet «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» από την θεατρική ομάδα ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Προσοχή! Το έργο δεν είναι κατάλληλο για παιδιά. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι μπορούν και θέλουν, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα να μας προσφέρουν ΦΑΡΜΑΚΑ που δεν χρειάζονται και ΤΡΟΦΙΜΑ για να δοθούν σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη τις γιορτινές μέρες.

Επίσης, θα υπάρχει παζάρι με χριστουγεννιάτικα χειροποίητα γλυκά και είδη φτιαγμένα με πολύ αγάπη από τους εθελοντές μας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Κάποια θεατρική παράσταση πρόκειται να ξεκινήσει… Οι θεατές έχουν καθίσει στις θέσεις τους και ακούγεται ήδη η χορευτική μουσική έναρξης…Τότε μια κοπέλα μπαίνει στην αρχή αργά και διστακτικά στο θέατρο μετά όμως ανεβαίνει στη σκηνή και διακόπτει τη ροή της παράστασης αλλά και τη μουσική. Μετά αρχίζει και μιλά στο κοινό για τον εαυτό της και ειδικά για την τραυματική εμπειρία της κακοποίησής της.. Οι μνήμες της γυναίκας αρχίζουν να παίρνουν σχήμα και μορφή, με τη συνδρομή βοηθητικών ηθοποιών αλλά και μουσικής κινησιολογίας…Έτσι, το κοινό παρακολουθεί την ιστορία της καθώς αναφέρονται οι αντιδράσεις της οικογένειας, του συντρόφου αλλά και του κοινωνικού της περίγυρου κι όλα μέσα σ ένα φαύλο κύκλο αδιέξοδης φαρμακευτικής αγωγής. Στο τέλος της παράστασης, αφού έχει σπάσει ήδη η… αλυσίδα της σιωπής έρχεται η λύτρωση μαζί με μια συνταρακτική αποκάλυψη ενώπιον του κοινού…

Η παράσταση διαρκεί περίπου πενήντα λεπτά. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πηγή

17 Δεκεμβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.