organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο: Αυτόνομη Λαϊκή αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Από το event τους στο Facebook:

Μια Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Πάρκο Γεωργιάδη, με κύριο σκοπό να συσπειρώσει τα μέλη του Ο.Σ.Η., τους παραγωγούς, τα μέλη του «Κουκιού» και όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στη συνέχισή της με όρους αυτο-οργάνωσης. Θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τα προτάγματά μας, ως μια δομή αλληλέγγυας οικονομίας με στόχο τη -σταδιακή- χειραφέτησή μας από το υπάρχον κερδοσκοπικό και συστημικό μοντέλο αναφοράς που μας έχει αλλοτριώσει. Άλλωστε, η χρήση των νομισμάτων που προτείνουμε, «Το Κουκί» και FairCoin, όπως και η συνολική λειτουργία της αυτόνομης λαϊκής θέλουμε να τονίσει αυτά τα χαρακτηριστικά και όχι να καταντήσει μία ακόμη εναλλακτική εμπορική δραστηριότητα.

Επιπλέον, η λαϊκή αυτή υποστηρίζει και υπενθυμίζει σε όλους τον αγώνα από τις Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη που τόσους μήνες μας έχει αφυπνίσει με ποικίλες δράσεις στοχεύοντας στη διατήρηση του πάρκου, της μοναδικής νησίδας πρασίνου στο κέντρο, αλλά και του χαρακτήρα του ως αυτο-διαχειριζόμενος χώρος ελεύθερης έκφρασης. Εκεί θα υπάρχει πάγκος ενημέρωσης όπου θα συλλέγονται υπογραφές για τη νομική προσβολή (αίτηση ακύρωσης) του παράλογου αυτού έργου, ως ένα ακόμη μέτρο πίεσης προς το δήμο που παρουσιάζεται αδιάλλακτος ενώ ο -νέος- εργολάβος φέρεται αποφασισμένος να ξεκινήσει τις εργασίες,

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
10 π.μ. – 3 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
1 μ.μ. Φαγητό από το Αυτόνομο Τσικάλι *
3 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Αυτόνομης Λαϊκής

* Όπως πάντα, φέρνουμε τα ατομικά μας σκεύη για να να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών. Αυτή τη φορά θα χρειαστούμε βαθύ πιάτο και κουτάλι για τη σούπα μας 😉 Επίσης, τα χρήματα από την κουζίνα θα δοθούν ως οικονομική ενίσχυση στον αγώνα αποκατάστασης της Σοφίας μετά το σοβαρό ατύχημά της. Πληροφορίες Sofiside

Σας προσκαλούμε όλους να:

– Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
– Συμμετέχετε ως παραγωγός στην Αυτόνομη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
– Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
– Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Πηγή

25 Οκτωβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.