organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για την ψωρίαση στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου), οι γιατροί της Β´ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, ενημερώνουν και εξετάζουν δωρεάν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ψωρίαση.

Η ενημέρωση του κοινού για τη συχνή αυτή δερματοπάθεια, που υπολογίζεται ότι ταλαιπωρεί το 1- 3% του πληθυσμού, θα γίνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στις 9:30-10:00, στο Νοσοκομείο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια της ψωρίασης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την κλινική της εμφάνιση αλλά και για το ρόλο της κληρονομικότητας. Ακόμη, θα γίνει αναφορά στις διάφορες κλινικές μορφές της ψωρίασης, στις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα και στη θεραπευτική αντιμετώπιση, που διαφέρει από μορφή σε μορφή και από ασθενή σε ασθενή. Στη συνέχεια, στις 10:00-13:00, γιατροί της Κλινικής θα εξετάσουν ασθενείς με ψωρίαση. Εξετάσεις του κοινού θα πραγματοποιηθούν και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 9:00-12:00.

Οσοι ασθενείς επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν, παρακαλούνται να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Πέμπτη 25.10.18 στο τηλέφωνο της Κλινικής, 2313323873, από τις 10:00 έως τις 13:00. Για το κλείσιμο των ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων που σχηματίζουν την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα της επιδερμίδας στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 4-6 ημέρες, αντί για 28-30 ημέρες, που είναι το φυσιολογικό. Δεν πρόκειται για μεταδοτική δερματοπάθεια. Περίπου το 1-3% του πληθυσμού υποφέρει από κάποια μορφή της νόσου, ενώ η επίπτωση είναι λίγο σοβαρότερη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Σε ορισμένου πληθυσμούς, ο επιπολασμός ξεπερνά ακόμα και το 10%, καθιστώντας τη νόσο σοβαρό πρόβλημα», επισημαίνει η Ελισάβετ Λαζαρίδου, Αν. Καθηγήτρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΑΠΘ και Διευθύντρια της Β´ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων του ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Στο Νοσοκομείο λειτουργεί ειδικό ιατρείο ψωρίασης και για τους ασθενείς οι οποίοι παρακολουθούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό του, είναι πλέον εφικτό, με τις διαθέσιμες στοχευμένες θεραπείες, να έχουν υψηλότερες προσδοκίες και να αναζητούν καθαρό δέρμα.

Πηγή

22 Οκτωβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.