organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ιατρείο Μνήμης στα Δημοτικά Ιατρεία Κορυδαλλού

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού λειτουργούν Ιατρείο Μνήμης σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Πρόκειται για το μόνο Ιατρείο Μνήμης, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στο οποίο προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε άτομα άνω των 60 ετών.

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας και αποσκοπούν στην προσπάθεια να καταστεί ο Δήμος Κορυδαλλού μια Φιλική Κοινότητα για την Άνοια, στην οποία οι ασθενείς με άνοια και οι φροντιστές τους θα ζουν χωρίς στιγματισμό, απολαμβάνοντας κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.

Η λειτουργία του ιατρείου έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλη αποδοχή και επισκεψιμότητα, αφού έως σήμερα έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του πάνω από 140 άτομα.

Εκτός από έλεγχο μνήμης, το επόμενο διάστημα το ιατρείο θα δημιουργήσει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, καθώς και σχολείο φροντιστών ασθενών με άνοια.

Το Ιατρείο Μνήμης λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5, κάθε Παρασκευή 9.00- 13.00.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής, τηλ. 213 2129311.

Πηγή

12 Οκτωβρίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.