organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Καρδίτσα: Κοινωνικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών για 8η χρονιά

Για 8η χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο του Δήμου Καρδίτσας μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε 60 παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Καλούνται επίσης όσοι έχουν στην κατοχή τους σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Ελληνικών και Ξενόγλωσσων, εκδόσεων από το έτος 2010 και μετέπειτα, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον να τα δωρίσουν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων και Ξενόγλωσσων Βιβλίων που δημιούργησε ο Δήμος Καρδίτσας στο χώρο Λ. κ Ν. Σακελλαρίου 16

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Έως την 05/09/18 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την επιλογή νέων μαθητών στο «Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο» του Δήμου Καρδίτσας, σε αντικατάσταση των αποφοίτων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, (Ν. Πλαστήρα 62).

Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι :
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας 2017 με κριτήρια ΚΕΑ.
– Ε1& Ε9, των γονέων ή του ασκούντα την γονική μέριμνα.
-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεικές οικογένειες, αναπηρίες κλπ).
– Βεβαίωση επιδόσεων από προηγούμενο φροντιστήριο.
– Αντίγραφο βαθμολογίας, προηγούμενης σχολικής χρονιάς Δημοτικού η Γυμνασίου.

Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.

Πηγή

31 Αυγούστου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.