organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεταιριστικών Οργανώσεων #Coopstarter

Το CoopStarter στοχεύει στην ανάπτυξη μιας συνεταιριστικής επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των νέων γενιών, δημιουργώντας συνέργειες και αξιοποιώντας την εμπειρία και τους πόρους τόσο των συνεταιριστικών ενώσεων όσο και των οργανώσεων νέων.

Σε όλο το έργο, 12 μέντορες από 6 χώρες θα δημιουργήσουν μαζί πρωτοποριακά εργαλεία καθοδήγησης, με στόχο να διευκολύνουν τις συνεργατικές ενώσεις και τις οργανώσεις νεολαίας να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν τους νέους ηγέτες να αναπτύξουν συνεργατικά έργα με συνεκτικό και συμπληρωματικό τρόπο.

Αυτό το υλικό θα δοκιμαστεί σε μια ομάδα 10 νέων εθελοντών, που ονομάζεται “πρεσβευτές”, μέσω μιας σειράς 3 δραστηριοτήτων που οργανώνονται σε 5 πιλοτικές χώρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο επιτυχημένες και σταθερές οικονομίες παγκοσμίως συμβαίνει να είναι και οι περισσότερο αναπτυγμένες συνεταιριστικά οικονομίες στον κόσμο.

Το πρόγραμμα Coopstarter 2.0 έφτασε στο στάδιο ωρίμανσης και πλέον καλεί συνεταιριστικές ενώσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν σε αυτό ώστε το κλειδί της επιτυχίας των συνεταιριστών (συνεταιριστική εκπαίδευση) να είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως στους νέους οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία και την επισφάλεια.

Οσοι φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεταιριστικών Οργανώσεων #Coopstarter, να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις ώστε να προωθήσουν από κοινού τη συνεταιριστική εκπαίδευση, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο http://starter.coop/wp/contact-points/

Πηγή

1 Αυγούστου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.