organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Νέα Σμύρνη: Πρόγραμμα Περιγεννητικής Φροντίδας

Στη δημιουργία Κοινωνικής Δομής-Δράσης για την περιγεννητική φροντίδα προχωρεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Όπως σημειώνει, «οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών προνοιακού χαρακτήρα με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω υπηρεσιών και δράσεων πρόληψης για την κατάσταση και ενδυνάμωση της υγείας των δημοτών, κατέστησαν απαραίτητη τη δημιουργία Κοινωνικής Δομής-Δράσης στο Δήμο για την περιγεννητική φροντίδα».

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό, στους συζύγους-συντρόφους τους και στα νεογνά τους.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης, αναλαμβάνει την υποστήριξη των παραπάνω με έγκαιρη ανίχνευση και παρεμβάσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που στοχεύουν στη σωματική και ψυχοσυναισθηματική τους υγεία κατά την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Ο Δήμος, όπως τονίζεται, «συμβάλλει με κάθε τρόπο στην υποστήριξη και προάσπιση του φυσικού δικαιώματος στην τεκνοποίηση, παρέχοντας υπηρεσίες σωματικής και ψυχικής υγείας».

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περιγεννητικής φροντίδας μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Ελ. Βενιζέλου 18, 2ος όροφος, τηλ. 2132025882).

Πηγή

25 Μαΐου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.