organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δύο χρόνια αυτο-οργάνωση, αυτάρκεια, αλληλεγγύη

Από το event τους στο Facebook:

Κλείνουμε 2 χρόνια και το γιορτάζουμε με μια γεμάτη και ολοήμερη Αυτόνομη Λαϊκή

Εκεί θα συμμετέχουν οι παραγωγοί του Ο.Σ.Η. διαθέτοντας οικολογικά προϊόντα και άλλα είδη με τα εναλλακτικά μας νομίσματα, Το Κουκί και το FairCoin. Παράλληλα έχουμε οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συμμετοχικά εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ενώ το βράδυ θα γλεντήσουμε με ζωντανή κρητική μουσική, βιολογικό φαλάφελ από το Το ροβύθι – The chickpea, ποτά, χορό και πολύ κέφι!

Η γιορτή μας ξεκινάει ήδη από τη Δευτέρα 14 Μαΐου με την εβδομάδα «Κουκιού», μια καμπάνια προώθησης του τοπικού μας νομίσματος με στόχο την ενεργοποίηση όσων είναι ήδη μέλη αλλά και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν το «Κουκί» κυρίως επαγγελματίες και καταστήματα του Ηρακλείου, ώστε να διευρύνουμε τις επιλογές μας και να ενισχύσουμε την αυτάρκειά μας. Σε αυτή τη λαϊκή εγκαινιάζουμε και δύο νέες δράσεις που θέλουμε να έχουν μόνιμη παρουσία στο εξής.

Έναν πάγκο αλληλεγγύης όπου όλοι θα μπορούμε να αφήνουμε μεταχειρισμένα ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, συσκευές, παιχνίδια και ό,τι άλλο δε χρειαζόμαστε πλέον, ώστε αυτά να διατίθενται στα υπόλοιπα μέλη (ή μη) του δικτύου που τα χρειάζονται περισσότερο. Ας φέρουμε λοιπόν ο καθένας/καθεμία από κάτι για να ξεκινήσουμε δυναμικά!

Ένα «γραφείο εργασίας» όπου μπορούμε είτε να δηλώνουμε την πρόθεσή μας για εργασία στο δίκτυο του Ο.Σ.Η, είτε να ενημερωθούμε για ανάγκες που ήδη υπάρχουν. Η δράση αυτή αποτελεί δυναμική εξέλιξη καθώς θα προσθέσει μια νέα και σημαντική ενότητα στην παραγωγική οικονομία που οικοδομούμε, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες ένταξης και συμμετοχής σε όλους.

Η λαϊκή αυτή περιλαμβάνει και την απογευματινή παρουσίαση/συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη του Ο.Σ.Η. τα δύο αυτά χρόνια και πως έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε ένα βασικό δίκτυο τοπικής αλληλέγγυας οικονομίας. Εστιάζουμε ιδιαίτερα στα δύο σημαντικά Αυτόνομα Εγχειρήματα που έχουν προκύψει τελευταία, το Συνεργατικό Μπακάλικο “Ο Χοχλιός” και την εξέλιξη του Κυλικείου μας που ενδυναμώθηκε με νέα άτομα και ιδέες. Επιπλέον, Το Κιβώτιο – Συνεταιρισμός / Κολεκτίβα Εργασίας από το Ρέθυμνο έρχεται να θέσει το δίλημμα: “Οικονομία των φτωχών ή Οικονομία της κοινότητας”, το οποίο θα τροφοδοτήσει την ανοικτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Πηγή

18 Μαΐου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.