organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Περιστέρι: Δωρεάν έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Περιστερίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών.

Η κοινωνική δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γεώργιο Μπεκιάρη.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και έλεγχος (ωτοσκόπηση) από παριστάμενο Ιατρό Ω.Ρ.Λ., σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα). Παράλληλα, θα διενεργηθεί και δωρεάν σύντομο τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών από εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε. Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών είναι σημαντική για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου και θα λάβουν χώρα:
1) Τοποθεσία: 9ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (Πελοπίδα 75-77, Νέα Ζωή): Τρίτη, 12
Σεπτεμβρίου 2023, ώρες: 9.00-13.00

2) Τοποθεσία: 1ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (Αχαΐας 4, Ανθούπολη): Τετάρτη, 20
Σεπτεμβρίου 2023, ώρες: 9.00-13.00

3) Τοποθεσία: 7ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (Μαραθωνοκάμπου 15, Λόφος Αξιωματικών):
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, ώρες: 9.00-13.00

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2105767429 (9ο ΚΕ.ΦΙ.), 2105753181 (1ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου) και 2105738554 (7ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου).

Πηγή

11 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Νεάπολη-Συκεές: Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κάλεσμα σε νέους εθελοντές εκπαιδευτικούς προκειμένου να διευρυνθεί ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έκανε δυναμική επανεκκίνηση την περασμένη σχολική χρονιά 2022-23 απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης. Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το Κοινωνικό Φροντιστήριο τίθεται και πάλι σε λειτουργία αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο για να στηρίξει και φέτος όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών επέκτεινε τη δράση του δημιουργώντας θερινό κύκλο μαθημάτων προετοιμασίας αποφοίτων δημοτικού σχολείου για την Α’ Γυμνασίου με εντυπωσιακή προσέλευση μαθητών και μαθητριών.

Με τη συνδρομή και νέων εθελοντών εκπαιδευτικών τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα διεξάγονται και φέτος καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στον 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελευθ. Βενιζέλου 125, πρώην δημαρχείο Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη).

Στόχος της αντιδημαρχίας Παιδείας είναι να καλυφθούν τόσο οι τάξεις του Γυμνασίου, για τις οποίες μαθήματα έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, όσο και οι τάξεις του Λυκείου. Έτσι το κάλεσμα του δήμου απευθύνεται σε εθελοντές εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, απόφοιτους των τμημάτωνΦιλολογίας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Βιολογίας) καθώς και σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς αλλά και σε αδιόριστους ή και «επί πτυχίω» φοιτητές).

Οι νέοι εκπαιδευτικοί που θα πλαισιώσουν τη διαδικασία θα κερδίσουν εκτός από την προσωπική τους ικανοποίηση και μια σημαντική διδακτική εμπειρία καθώς και μία βεβαίωση εθελοντικής εργασίας από το δήμο με πλήρη περιγραφή του έργου τους.

Οι ενδιαφερόμενοι και oi ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου επικοινωνώντας με το Γραφείο Παιδείας (αντιδημαρχία Παιδείας Νεάπολης-Συκεών):

Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ.Βενιζέλου 125, 2ος όροφος,

Υπεύθυνος: Ιωάννης Χαρίσης, τηλ. 2313329577, email: charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι:

Αίτηση εθελοντή εκπαιδευτικού (παραλαμβάνεται από το Γρ.Παιδείας ή αποστέλλεται με email κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης,

Αντίγραφο πτυχίου (ή για τους «επί πτυχίω» φοιτητές βεβαίωση φοίτησης από το αντίστοιχο ΑΕΙ)

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Πηγή

11 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments