organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Σχολικά είδη για τα παιδιά συγκεντρώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Σχολικά είδη για τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών συγκεντρώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8).

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να φέρουν κατά προτίμηση καινούργια ή σε άριστη κατάσταση μεταχειρισμένα τα παρακάτω είδη: σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, γεωμετρικά όργανα.

Τη δράση έχει αναλάβει το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας των Φύλων και θα πραγματοποιήσει και τη διανομή στους ωφελούμενους που έχουν καταγράψει οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηλιούπολης-Κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές – μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη 16) και θα διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν έως 25/09/2023 την αίτησή τους αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο Τμήμα Παιδείας-Εθελοντισμού – Διά Βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας, (τηλέφωνο 210-9970096), στο ισόγειο του Δημαρχείου, εργάσιμες ημέρες από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., προσκομίζοντας κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει ότι κατοικούν στην Ηλιούπολη όπως, φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, λογαριασμό ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, Κάρτα του Δημότη κ.λπ. 

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν αυτόν τον θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμμετάσχουν, εθελοντικά και αμισθί, μπορούν να υποβάλλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στην Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης στην οδό Θέμιδος 2 και Γληνού 35, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., τηλέφωνο 210-9732282, προσκομίζοντας αντίγραφο πτυχίου και σύντομο βιογραφικό. 

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν θα λάβουν επίσημη βεβαίωση.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη Αιτήσεων Για Την Ένταξη Στις Κοινωνικές Δομές Του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών των κατοίκων του που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τόσο τα βασικά είδη διατροφής όσο και τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες, συνεχίζει για το έτος 2023-2024 τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων κατοίκων ή δημοτών του Δήμου Πετρούπολης στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι είτε με την παρουσία φυσικού προσώπου κατόπιν ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά στις κάτωθι διευθύνσεις: koin.pantopolio@petroupoli.gov.gr & farmakio@petroupoli.gov.gr από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-13:00.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (επί τη διασταύρωση των οδών Αθ. Διάκου 88 Α & Αγ. Δημητρίου) τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες.

Η διεξαγωγή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένα ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης των δικαιούχων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πετρούπολης, στο Τηλ. 210-5065885.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments