organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Η Γλυφάδα γεμίζει τις άδειες σχολικές τσάντες των μαθητών της

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, συγκεντρώνει σχολικές τσάντες, τετράδια μολύβια κασετίνες, διαβήτες και άλλα σχολικά είδη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Σάκη Καράγιωργα 1).

Φέτος, όπως ενημερώνει ο Δήμος της πόλης,  η δράση διαρκεί διπλάσιο χρόνο από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές: από τις 4 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες (και Σαββατοκύριακο) επτά ώρες κάθε ημέρα (από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ).

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κάλεσε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τους επιχειρηματίες, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να ανταποκριθούν και φέτος σε αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε: «Και πάλι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο για τις οικογένειες της πόλης μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είμαστε εδώ για να τους δώσουμε μια ανάσα, να αντικρίσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά. Οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται τσάντες, τετράδια, μολύβια και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο τους. Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, γεμίζουμε και φέτος τις σχολικές τσάντες. Από σήμερα και για 12 ημέρες, επτά ώρες την ημέρα, όλοι μαζί, φροντίζουμε οι μαθητές της πόλης μας, χωρίς εξαιρέσεις να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια».

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη και στις ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γλυφάδας.

Πηγή

5 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντές εκπαιδευτικοί και γραμματείς για το αλληλέγγυο φροντιστήριο Αιγάλεω

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για την νέα χρονιά 2023-2024, αναζητά εθελοντές καθηγητές με ανάλογη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ και συγκεκριμένα: έναν (1) Φυσικό, έναν (1) Βιολόγο, έναν (1) Οικονομολόγο (ΑΟΘ), έναν (1) Πληροφορικό (ΑΕΠΠ), δύο (2) Μαθηματικούς (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και τέσσερις (4) φιλόλογους (Αρχαία Γνωστό & Άγνωστο, Έκθεση, Ιστορία) για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου καθώς και τρεις (3) διοικητικούς για την γραμματειακή υποστήριξή του.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω
Τηλέφωνο: 213 2044848-849-923
email: grafeio_paideias@yahoo.gr 
fax:213 2044924
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00.

Πηγή

5 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο

Το «Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο» διανύει το δέκατο τρίτο χρόνο λειτουργίας του και βασίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων με την συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας.

Για το σχολικό έτος 2023-2024 θα συμμετέχουν εξήντα (60) συνολικά μαθητές, των οποίων οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες. Δεκαεπτά (17) μαθητές θα ξεκινήσουν για πρώτη φορά φέτος την εκμάθηση ξένης γλώσσας, ενώ θα συνεχίσουν και οι παλαιότεροι μαθητές ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε σαράντα τρία (43).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα κάτωθι:

– Έντυπη αίτηση παρέχεται από την υπηρεσία

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας

– Ε1& Ε9, των γονέων ή του ασκούντα την γονική μέριμνα του παιδιού αν έχει

-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεικές οικογένειες, αναπηρίες κλπ). 

– Αντίγραφο βαθμολογίας, προηγούμενης σχολικής χρονιάς Δημοτικού .

Η αίτηση γίνεται δεκτή μόνο και εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με το κανονισμό λειτουργίας.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης (Πρόνοια), Πλαστήρα 62, 1ος όροφος, γραφείο 1, έως και τη Τρίτη 12 /09/2023.

Πηγή

5 Σεπτεμβρίου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments