organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δάφνη-Υμηττός: Δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση

Ο  Δήμος Δάφνης-Υμηττού, το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) και τα Δημοτικά Ιατρεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’Πεταλούδα’’,  συνδιοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1-Υμηττός), στις 10:30π.μ. έως 13:30, υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Ερμιόνης Δαλιάνη, Ενδοκρινολόγου.

Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας, τηλ:210-9769598 και ώρες 10:00π.μ. έως 14:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού εξεταζόμενων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου Α/Α1 «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης» της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο -Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Δομή συμβάλει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης, με την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν και μέσω της προαγωγής της πρόσβασης μειονεκτούντων ομάδων σε  υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων, κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις από την  Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 έως την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 8:00 έως 13:00, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Μοναστηρίου 53-55 / 5ος όροφος). Επίσης δίδεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και ηλεκτρονικά, καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά στα εξής email της υπηρεσίας:

m.kadigiannakis@thessaloniki.gr, d.patrikis@thessaloniki.gr

Πηγή, δικαιολογητικά και περισσότερες πληροφορίες

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ζωγράφου: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του, λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών στην πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου, με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας & Παιδικών Σταθμών Ρένας Χαλκιαδάκη, συνεχίζει τη λειτουργία του και για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄ & Γ΄ Λυκείου) που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στα θερινά τμήματα προετοιμασίας της Γ΄ Λυκείου, που θα λειτουργήσουν από 26 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2023, ενώ επιπλέον οι μαθητές μπορούν να εγγράφονται στα χειμερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2023 για Α΄, Β΄ & Γ΄ Λυκείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
• ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 22/05/2023-23/06/2023
• ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄, Β΄ & Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 22/05/2023-24/07/2023

Απαραίτητη κατά την εγγραφή είναι η παρουσία του μαθητή και του κηδεμόνα, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
• Φωτοαντίγραφο Ενδεικτικού Ελέγχου (γραπτή & προφορική βαθμολογία).
• Φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος.
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και των δύο γονέων.
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
• Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας ή Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 210-7486267 καθημερινά 10:00-15:00.

Διεύθυνση: Χαρ. Μούσκου 18, Πλατεία Κύπρου, Ιλίσια.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ζωγράφου απευθύνει πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2023 – 2024 (θερινά – χειμερινά τμήματα) να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα τηλέφωνα: 210 – 7486267 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00 μ.μ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πηγή

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδoς (ΣΕΛΛΕ) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού, κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Η δωρεάν αξιολόγηση  θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 27 Μαΐου 2023 από τις 09:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2665361118 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00).

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα οριστεί και νέα ημερομηνία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

23 Μαΐου, 2023 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments