organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Π. Φαλήρου: TO ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς, φωτίζεται και φέτος, από μικρούς και μεγάλους!

Η κορύφωση της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων των εφετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Παλαιό Φάληρο, σηματοδοτείται όπως κάθε χρόνο, με το άναμμα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο,

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30, σε μια τελετή που έχει αναδειχθεί σε θεσμό προσφοράς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας.

Το “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” είναι ο θεσμός που ενώνει κάθε Φαληριώτη, κάθε οικογένεια της πόλης μας, με τους μικρούς και τους μεγάλους σε μια γιορτή ανιδιοτελούς συνεισφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης-στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου μας.

Παράλληλα και, καθώς οι Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ στο Παλαιό Φάληρο, την Κυριακή 18/12 τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο της χαράς και της διασκέδασης, μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικού παιχνιδιού, ασταμάτητου χορού και τραγουδιού!

Από τις 15.00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ξεκινούν τα happenings, τα παιχνίδια και το θέαμα:

* Θεατρική Παράσταση 

* Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού “Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα”

* Εικαστικές Δραστηριότητες – Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα

    Εθελοντικές προσφορές για τους οικονομικά ευάλωτους

Εκτός της Κυριακής 18/12, είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Δημαρχείο,

Από 12 έως και 19/12/2022 και ώρες 11.00-14.00 & 17.00-19.30

Θα σας περιμένει για να συγκεντρώσει τις προσφορές σας η Εθελοντική Ομάδα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η κάθε προσφορά βοηθά σημαντικά τους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη! Ας αναδείξουμε κι αυτές τις γιορτές, σε γιορτές αλληλεγγύης, συμμετέχοντας στη δράση, που με την αγάπη σας, έχει γίνει θεσμός.

Μην ξεχνάτε ότι και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη! Στηρίζουμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, το Κοινωνικό μας Συσσίτιο και κάθε συμπολίτη μας που έχει πραγματικά ανάγκη την αγάπη και τα δώρα μας, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές Άγιες Ημέρες.

Οι δημότες, οι φορείς, οι επιχειρήσεις, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία μας, που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να επισκέπτονται το “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2022″ και να προσφέρουν, στολίζοντάς το, με την αγάπη και τις ευχές τους:

  • Τρόφιμα 
  • Είδη πρώτης ανάγκης 
  • Δωροεπιταγές 

– Σας καλούμε να συμβάλλετε ως χορηγοί και υποστηρικτές της σημαντικής αυτής προσπάθειας!

Η δράση και η πολύτιμη  προσφορά όλων όσοι ανταποκριθούν, θα τύχει της δέουσας προβολής, μέσα από το site του Δήμου μας, τα social media καθώς και τα δελτία Τύπου των σχετικών εκδηλώσεων.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εκτέλεση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης των εθελοντών των κοινωνικών δομών.

Υπεύθυνος για  τον συντονισμό της δράσης  των Κοινωνικών  Δομών  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Μιχάλης Μιχαηλίδης (Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9887139 & 6936 053176 / E-mail: antidimarxos.paideias@palaiofaliro.gr).

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Χριστουγεννιάτικη Δράση Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Δάφνης – Υμηττού, που λειτουργεί από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Δράση Συλλογής Τροφίμων ενόψει των Χριστουγέννων, για να εξασφαλίσει το γιορτινό τραπέζι στις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022ώρα 11:00-14:00,στην Πλατεία Καλογήρων, έξω από τη στάση μετρό Δάφνη*.

*Σε περίπτωση βροχής, η δράση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ελ. Βενιζέλου 5, Δάφνη. 

“Παράδεισος είναι εκεί που η πόρτα ανοίγει για σένα χωρίς να πρέπει να τη χτυπήσεις…”

Μοιράσου το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Χριστουγεννιάτικη Δράση Συλλογής Τροφίμων και στήριξε κι εσύ το συνάνθρωπό σου!

Τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή να γιορτάσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας. Καθώς δεν μπορούν όλοι να συμμετέχουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών λόγω της οικονομικής τους δυσχέρειας, καλούμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, κρέας, καθαριστικά, κ.τ.λ.), ώστε να μην λείψει τίποτα από τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, κυρίως από τα παιδιά.

Η Δράση είναι ανοιχτή για όλους και ειδικά για τα παιδιά, με πολλές εκπλήξεις όπως χριστουγεννιάτικο facepainting, μπαλονοκατασκευές, μουσική, χορός, κεράσματα και πολλές άλλες εκπλήξεις.

  • Θεματικό Facepainting 

Μια νεράιδα των Χριστουγέννων με μυτερά αυτιά, μεταμορφώνει με το πινέλο της, όσα παιδιά επιθυμούν, σε ξωτικά, καλικαντζάρους και σε ό,τι άλλο φανταστούν. Όσοι θέλουν, μπορούν να δοκιμάσουν και ένα χριστουγεννιάτικο tattoo.

  • Μπαλονοκατασκευές

Τα παιδιά τρελαίνονται για μπαλονοκατασκευές!!! Ζωάκια, καπέλα, λουλούδια και ό,τι βάζει ο νους σας, μπορούμε να το δημιουργήσουμε μαζί!

  • Γιορτινό Κουτί Συλλογής Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Ευελπιστούμε να σας έχουμε στο πλάι μας, ως συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε όσους έχουν ανάγκη ενόψει των Χριστουγέννων. Ας κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά!

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Αρταίων μέσω του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, της Δομής Σίτισης και του Κοινωνικού Φαρμακείου, διοργανώνει δράση αγάπης για τους ωφελούμενούς του, συλλέγοντας τρόφιμα, παιχνίδια και γλυκά, με τη βοήθεια όλων, από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Τα προς συγκέντρωση είδη αφορούν:

  1. Βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α. αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και σοκολάτες.
  2. Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, καθαριστικά χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων οδοντόκρεμες κ.α.
  3. Ρούχα και παιχνίδια καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση,

Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου από 09:00 έως 14:00 από 15 έως 30 Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων

Τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά είδη και παιχνίδια, θα συγκεντρώνουν ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο της «Έμπρακτης Αλληλεγγύης».

Όσοι επιθυμούν κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της πρώην «Ιχθυόσκαλας» μπορούν να προσφέρουν:

Είδη Ατομικής Υγιεινής

Σαμπουάν, Αφρόλουτρα , πάνες ακράτειας large & x-large (no 3-4), βρεφικές πάνες όλα τα νούμερα αλλά κυρίως για νεογνά και βρέφη, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια

Καθαριστικά

Χλωρίνες, σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικά, κ.λ.π.

Τρόφιμα

Βρεφικά γάλατα σε σκόνη για νεογνά και βρέφη, φαρίν λακτέ, δημητριακά (για παιδιά), άνθος αραβοσίτου, άνθος ορύζης, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, αλάτι, αλεύρι, σπορέλαιο, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, ντοματοπολτό

Σχολικά είδη

Χαρτί Α4, Μαρκαδόρους λευκού πίνακα

Παιδικά παιχνίδια

Τα παιχνίδια πρέπει να είναι στη συσκευασία τους και αχρησιμοποίητα.

Πηγή

15 Δεκεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments