organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή ιατρών στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Γαλατσίου

Στο πλαίσιο της λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου στο Δήμο Γαλατσίου, για την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους του Δήμου μας, ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες, ανασφάλιστους και άπορους, καλούνται Ιατροί όλων των ειδικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Γαλατσίου και στις γειτονικές περιοχές, για εθελοντική συμμετοχή στη δράση.

Η συνεισφορά σας, έστω και μία ώρα την εβδομάδα ή ανά 15 ημέρες, θα είναι πολύτιμη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής, στο Δημαρχείο Γαλατσίου (1ος όροφος) Αρχιμήδους και Ιπποκράτους. Λειτουργεί καθημερινά πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού και υπάρχει και δυνατότητα απογευματινής λειτουργίας (ανάλογα τις δραστηριότητες).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Χατζηδημητρίου Μαύρα στο Τμήμα Υγείας και Υγιεινής, στα τηλέφωνα 210.2222011, 2102933956, email: ygeia@galatsi.gr

Πηγή

15 Νοεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του ανακοινώνει ότι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών, δέχεται αιτήσεις νέας εγγραφής ή επανεγγραφής για τη χρονική περίοδο 2022-2023.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2013 και διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση, βασικά είδη διατροφής και ένδυσης και στεγάζεται στο Μακρυχώρι. Ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να είναι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, κλπ). Τη δυνατότητα να ενταχθούν είτε εκ νέου, είτε για πρώτη φορά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 02/12/2022 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 π.μ.-14:00 μ.μ.. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν τις παραπάνω ημέρες και ώρες, είτε αυτοπροσώπως ,είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, στο Κέντρο Κοινότητας Γόννων, στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» Γόννων, Συκουρίου, Πυργετού και στα ΚΕΠ του Δήμου, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021)

3. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

4. Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 (ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ)

5. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ (Ή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ Ή ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)

6. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ→ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΕ.Π.Α

7. ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ

8. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, δε δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Οικονομικά Κριτήρια

1. Μοναχικά άτομα με εισόδημα έως 4000 ευρώ

2. Ζευγάρια ή οικογένειες, το ανωτέρω ποσό αυξάνεται αθροιστικά κατά 1000 ευρώ για τα προστατευόμενα μέλη, σύζυγο ή τέκνα.

3. Άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία 67% και άνω με εισόδημα έως 9000 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή και τις εργάσιμες ώρες, στα τηλέφωνα: 2495350113, Πανωραία Τσικλητάρη 6930071408 και κα. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού 6978317879.

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πηγή

15 Νοεμβρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments