organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν Εκπαιδευτικά – Διαδικτυακά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικού και εφήβους η Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις, για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών και για εφήβους 13-15 ετών με τίτλο «Σάββατο στη Βορέειο» και αντίστοιχα «Συνδέσου με τη Βορέειο» που αφορούν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο Απρίλιο (και συγκεκριμένα μόνο ημέρες Σαββάτου).

Ο Δήμος Αμαρουσίου, λόγω της πανδημίας, κάνει χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των παιδιών, τη διατήρηση της τέχνης, της συνεχούς αναζήτησης νέων προορισμών και πολιτισμών, τη συνέχιση παιχνιδιών και εργαστηρίων, της τέχνης του κινηματογράφου, την ατομική έκφραση του κάθε εφήβου ξεχωριστά μέσα από διαλόγους, επικοινωνία, μεταμόρφωση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια της κατευθυντήριας γραμμής για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, και σε άμεση συνεργασία με τη Δνση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Νικολαράκο, δήλωσε: «Η ψηφιακή επικοινωνία στις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς και στον τομέα της εκπαίδευσης. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα παιδιά θα εξερευνήσουν έργα της παγκόσμιας τέχνης, θα μεταφερθούν σε άλλους πολιτισμούς, θα πειραματιστούν με πραγματικά αντικείμενα – μαγνήτες, θα δουλέψουν σε ένα πασχαλινό εργαστήρι ενώ οι έφηβοι θα παρακολουθήσουν εργαστήρια κινηματογράφησης εκφράζοντας μέσα από αυτά τις ανησυχίες που χαρακτηρίζουν την ηλικία τους. Η εναλλακτική εκπαίδευση που προσφέρει το διαδίκτυο επάξια θα ανταποκριθεί σε ένα σύγχρονο τρόπο ζωής και θα προσφέρει τα φώτα του πολιτισμού και της εκπαίδευση παρά την απόσταση που μας επιβάλλει η πανδημία».

Πληροφορίες:

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο : 2106147181

Για Παιδιά 8-12 Ετών

Σάββατο 15.01.22,  Ώρα 17:00-18:00

«Klee-μια βόλτα με το Σημείο και την Γραμμή»

Εργαστήριο Εικαστικών

Μια διασκεδαστική και δημιουργική συνάντηση γνωριμίας με την ζωή και το έργο του Paul Klee που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν μέσα στους πίνακες του μεγάλου ζωγράφου, να τους αποδομήσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες.

Σάββατο 26.02.2022, Ώρα 17:00-18:00

«Με το βλέμμα στην Ανατολή»  

Εργαστήριο Εικαστικών

Ένα ταξίδια σε χώρες της Ασίας μέσα από το πρίσμα της ενδυματολογίας που θα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς, θα τα διασκεδάσει και θα δείξει τις χίλιες μορφές και χρήσεις που μπορεί να δώσει ένα κομμάτι παιχνιδιάρικου υφάσματος.

Σάββατο 05.03.2022, Ώρα 17:00-18:00

«Φανταστικοί μαγνήτες»

Εργαστήριο Εικαστικών

Ναι, οι μαγνήτες είναι φανταστικοί, μοναδικοί, ΥΠΕΡΟΧΟΙ! Ελάτε να τους γνωρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις… ιδιοτροπίες τους στα παιχνίδια μας !

Σάββατο 16.04.2022 ώρα 17:00-18:00

ΑΧ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΓΟ! (πριν το τσουγκρίσεις, γνώρισέ το!…) 

Πασχαλινό Εργαστήριο

Εορταστικό πασχαλινό εργαστήριο για παιδιά κάθε ηλικίας. Ιστορίες, πειράματα, μεταμορφώσεις , έθιμα και κατασκευές από όλο τον κόσμο με θέμα, ποιο άλλο… το ΑΥΓΟ!

Για Εφήβους 13-15 ετών

Σάββατο 22.01.2022 

Σάββατο 29.01.2022 

Σάββατο 12.02.2022 

Ώρα 11:00-12:00 

Teen – Camera 

Εργαστήριο Καλών Πρακτικών Κινηματογράφησης

Μέσα στα 3 διαδικτυακά εργαστήρια, θα δοθούν καλές πρακτικές κινηματογράφησης και storytelling δίνοντας τα εργαλεία στους εφήβους να δημιουργήσουν τα πρώτα τους βίντεο. Μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα, η οποία μέσα από την χρήση της τεχνολογίας, θα κινητοποιήσει τα παιδιά να εκφραστούν και να δουν με μια φρέσκια ματιά τον κόσμο γύρω τους.

Σάββατο 19.03.2022, Ώρα 11:00-12:00 

Moving Pe rsonΑ 

Eργαστήριο Kίνησης & Έκφρασης

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο κίνησης και φαντασίας με κύριο άξονα την μεταμόρφωση. Οι έφηβοι θα ανακαλύψουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια τα διαφορετικά τους πρόσωπα, θα εκφραστούν και θα φτιάξουν ενδιαφέροντες ιστορίες δίνοντας αφορμή για διάλογο και επικοινωνία.

Πηγή

13 Ιανουαρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δ. Σαρωνικού

Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του δήμου Σαρωνικού από τις Κοινωνικές Δομές του δήμου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την εθελοντική συμμετοχή οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Οι Κοινωνικές Δομές του δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής υλοποιούν δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά, μαθητές του δήμου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το κινητό πολυϊατρείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν τον «ΑΣΚΛΗΠΙΟ»  κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης και θα του παραδίδεται το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Οι Κοινωνικές Δομές του δήμου μας βρίσκονται στην πρωτοπορία πρωτοβουλιών που συμβάλουν στην υγεία των δημοτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών. Αυτή τη φορά με τη στήριξη του “Χαμόγελου του Παιδιού” και των εθελοντών οδοντιάτρων-μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής επικεντρωνόμαστε στη στοματική υγιεινή των παιδιών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους δυο φορείς για την σημαντική συμβολή τους στην υγεία των παιδιών μας», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη δράση, αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

Ωράριο Λειτουργίας κινητού πολυϊατρείου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»  9:00 πμ – 4:30 μ.μ

Ημερομηνία και Τοποθεσίες:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θα βρίσκεται  μπροστά από τον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 ο             «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θα βρίσκεται  στην Πλατεία Ηρώων Ανάβυσσου.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε από τις 8.30 – 14.30 στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου στα τηλέφωνα : 

  • 22910 – 37316 και
  • 22910 – 36327

Η δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

  1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
  2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
  3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
  4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής του «Χαμόγελου του Παιδιού» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Τηλ. 11040 e-mail: ippokratis@hamogelo.gr

Πηγή

13 Ιανουαρίου, 2022 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments