organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο Αττικής: Νέος γύρος δωρεάν μαστογραφιών

Τη μονάδα κινητού μαστογράφου υποδέχεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες κατοίκους της πόλης να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Έτσι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, όσες Ηρακλειώτισσες δεν μπόρεσαν να κάνουν την εξέταση στη δράση του Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν στις 17 και στις 18 Νοεμβρίου, οπότε και η μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου & Νεότητος). Αρκεί να τηλεφωνήσουν πρώτα για το ραντεβού τους στο 2132000196 (καθημερινές 8.00 με 14.00) όπου θα πάρουν και περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικαστικά.

Σε γενικές γραμμές, οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, οι οποίες δεν έχουν κάνει άλλη μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης.

Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ κατά την εξέταση θα ισχύουν τα κείμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η μαστογραφία είναι η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ο οποίος υπολογίζεται ότι αριθμεί γύρω στα 7.500 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας έχει μειώσει το ποσοστό απειλής για τη ζωή των γυναικών, εάν βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί πλέον ελάχιστο χρόνο ενώ να σύγχρονα μηχανήματα εκπέμπουν εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η δράση, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estee Lauder Hellas και σε συνεργασία με το ενιαίο παράστημα ΝΙΦΙΜ της Αντικαρκινικής.

Πηγή

10 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μεταμόρφωση: Δωρεάν Ενημέρωση- Πρόληψη- Εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Η PRAKSIS στο πλαίσιο των προγραμμάτων της για τη Δημόσια Υγεία ξεκινά έναν κύκλο παρεμβάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, μέσω της Κινητής Μονάδας με σκοπό το τρίπτυχο ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

Η δράση υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (Γιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες).

Η εξέταση πραγματοποιείται ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού, και με άμεσο  αποτέλεσμα και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις.

Παράλληλα έχει παραχθεί ενημερωτικό υλικό που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους/ες για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

H Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου από τις 11:00 – 14:00, στην Πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης (Ι.ΡΑΛΛΗ).

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής του test, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid –19.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Τμήμα Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης: 2132012989.

Πηγή

10 Νοεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments