organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του  Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης θα λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 απογευματινές ώρες στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης, Δ/νση: Αγ. Βαρβάρας 1-Αργυρούπολη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και στηρίζοντας τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους.

Τα μαθήματα απευθύνονται όπως κάθε χρόνο σε μαθητές των τάξεων Α, Β, Γ Γυμνασίου και Α, Β Λυκείου με στόχο την κατανόηση της σχολικής ύλης και  την βελτίωση της σχολικής επίδοσης. 

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας και πραγματοποιούνται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια εθελοντών πτυχιούχων ή τελειόφοιτων εκπαιδευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής – η οποία έχει διανεμηθεί στα σχολεία μας – μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αιτήσεις μπορείτε να αναζητήσετε στις Δ/νσεις των σχολείων και στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ή ηλεκτρονικά και να τις καταθέσετε  :

 • στα σχολεία που φοιτούν οι μαθητές 
 • ηλεκτρονικά στο mail:tmimapaideias@ellinikoargyroupoli.gr
 • στο πρωτόκολλο, Δημαρχείο – Λ. Κύπρου 68

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Υπεύθυνοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νικοθόδης Ευάγγελος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κατσαγώνης Θωμάς.

Υπεύθυνη για εκπαιδευτικά θέματα είναι η κ. Σαουρίδη Ελίνα, τομεάρχης –καθηγήτρια της Σιβιτανιδείου  Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Πληροφορίες, Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης τηλ: 2132018781-2

Πηγή

13 Οκτωβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου  μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο (Αγίου Δονάτου, έναντι πυροσβεστικής), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
 5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος
 6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση ανάλογα με την κατάσταση του δυνητικού υποψήφιου

 1. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ , εφόσον πρόκειται για άνεργο
 2. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας , εφόσον πρόκειται για άτομα με Ειδικές Ανάγκες
 3. Ενοικιοστάσιο συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζει σπίτι
 4. Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας ( μονογονεΪκότητα , πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης κλπ.)
 5. Σε περίπτωση που το μονήρες άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιαδήποτε βοήθημα /σύνταξη/και άλλη κρατική παροχή , σχετική βεβαίωση λήψης.
 6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι:

 1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
 2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
 3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής), Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα

Τηλ.: 2665024245, Φαξ: 2665028888

Email: kf@igoumenitsa.gr

Πηγή

13 Οκτωβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments