organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Λάρισα: Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες

Ξεκινά η νέα σεζόν της «Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας τις ώρες 10:00-14:00.


Σ’ αυτήν τη διάθεση, συμπεριλαμβάνονται και παραγωγοί από την πολύπαθη Βόρεια Εύβοια.


Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των “Εν.Πο.Λ.”, έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.


Θα διατεθούν, μεταξύ άλλων: Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας 2020-2021 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων με τιμή/συσκευασία 21,00 ευρώ, ήτοι τιμή λίτρου 4,20 ευρώ, ρεβίθια (ποικιλία Θηβών) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00 ευρώ/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50 ευρώ), φακές σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00 ευρώ/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50 ευρώ), μέλι, φασόλια, ξηρά σύκα, παστέλι, παπαρδέλες λαχανικών, φρέσκο γιαούρτι, τραχανάς, χυλοπίτες, ριζότο μανιταριών κ.ά.


Οι τρόποι παραγγελιών, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό είναι οι εξής:
1. Μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr.
2. Στα τηλέφωνα: 2413-011.972, κιν. 6909-566.709, κατά τις ώρες λειτουργίας της Γραμματείας από Δευτέρα -Παρασκευή 10 – 12 το πρωί και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5-7 το απόγευμα).

Πηγή

6 Οκτωβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλλιθέα: Εγγραφές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα πακέτα ειδών διατροφής για τα Χριστούγεννα 2021-Πάσχα 2022

Η ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής», και ο Δήμος Καλλιθέας προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο είναι μια δομή που λειτουργεί στα πλαίσια του έργου «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας» και συγκεκριμένα το Υποέργο 1, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας, με κωδικό ΟΠΣ 5001284». Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Ναυσικάς 5, παραπλεύρως του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή η οποία απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου Καλλιθέας και έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Όλοι οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δήμου Καλλιθέας μπορούν να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως πόσα και ποια από τα παρακάτω κριτήρια πληρούν.
Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ όσων θα αιτηθούν των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτώνται από τα εξής:

  • Αν είναι κάτοικος Καλλιθέας
  • Αν υπάρχει κάποιο αναγραφόμενο μέλος που διαμένει με την οικογένεια με αναπηρία
  • Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα
  • Το είδος της οικογένειας
  • Αν υπάρχουν υπερήλικες
  • Αν υπάρχουν μέλη σε κατάσταση ανεργίας
  • Από το πλήθος των ακινήτων που διαθέτουν τα μέλη της οικογένειας βάσει της εικόνας του τελευταίου Ε9
  • Από το συνολικό τους τελευταίο ετήσιο εισόδημα καθώς οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 5.000 € ενώ για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.500 €. Στο σύνολο συμπεριλαμβάνεται και πάσης φύσεως επίδομα που έλαβε κάποιο μέλος του νοικοκυριού σύμφωνα με το τελευταίο Ε1.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για τα Χριστούγεννα 2021-Πάσχα 2022 και το Κοινωνικό Παντοπωλείο 2022, θα πραγματοποιηθούν από Τετάρτη 6 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στην Ανδρομάχης 100. Ώρες: 09:00 έως και 13:00 με σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα παραδίδονται στους υπαλλήλους σε διαφάνειες σε 2 αντίγραφα (1 διαφάνεια με τα δικαιολογητικά για ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για Χριστούγεννα 2021-Πάσχα 2022 και 1 διαφάνεια με τα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο 2022).

Πηγή

6 Οκτωβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments