organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο Κρήτης: Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός και ΩΡΛ έλεγχος σε παιδιά

Δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο σε παιδιά, πραγματοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ο δωρεάν ιατρικός έλεγχος,  πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα των Δήμων  Γόρτυνας, του Δήμου Φαιστού, του Δήμου Βιάννου , του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και του Δήμου Χερσονήσου.

Σχετικές Πληροφορίες:

 • Ασήμι, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 έξω το Δημαρχείο Ασημίου θα πραγματοποιηθεί ακοολογικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 2893340208 & 2893340225, κα Κλαίρη Κασωτάκη.
 • Ζαρός, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Σχολείο Ζαρού θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος.  Τηλέφωνο για ραντεβού 28924340213, κα Νικολαντωνάκη Γαρυφαλιά.
 • Μοίρες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, έξω το Δημαρχείο Μοιρών θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 2892340217 κα Ρομπογιαννάκη Αναστασία  .
 • Βιάννος, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία Χωριού έξω από την εκκλησία Μιχαήλ Αρχαγγέλου θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 2895340177 κα Καραγιώργη Ελένη.
 • Αρκαλοχώρι, Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021, στην Κεντρική πλατεία Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου, πλησίον γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας Αρκαλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 2891340395 κος Γαλυφιανάκης Γιώργος & 2891022922 κα Τσιάγγα Μαρία.
 • Επισκοπή Χερσονήσου, Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας στο 6936242202 κα Γκολέμη Μαριάντα.

Ωράριο λειτουργίας 09:00-17:00

Για την εφαρμογή της δράσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Παιδιατρική / Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Πηγή

27 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Φροντιστήριο: Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου του δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, πρόκειται να υλοποιήσει φέτος το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαθημάτων Α΄-Β΄ και Γ΄ τάξης ΓΕΛ, για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022, θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά (στο δημοτικό κατάστημα Αλικιανού, πρώην Δημαρχείο) καθημερινά, από τις 08.00 έως τις 14.00. (πληροφορίες: κα Βενετάκη Αναστασία τηλ. Επικοινωνίας: 28213 41040, 28213 41033, και στο e-mail: kentrokoinotitas@platanias.gr).

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες εκπαιδευτικής αρωγής που θα παρέχονται μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπες με δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, είναι δωρεάν και αφορούν ένα επιλεγμένο μάθημα ανά ωφελούμενο μαθητή. Τα προσφερόμενα μαθήματα έχουν ως εξής:

 •  1 (μία) θέση για το σύνολο των μαθημάτων στην α’ τάξη του λυκείου, σε φροντιστήριο στο Κάτω Δαράτσο.
 • 1 (μία) θέση στην α΄λυκείου μόνο για το μάθημα των αρχαίων και της έκθεσης, σε φροντιστήριο στα Χανιά.
 •  1 (μία) θέση στη β’ λυκείου για τον τομέα ανθρωπιστικών επιστημών,σε φροντιστήριο στα Χανιά.
 •  1 (μία) θέση στην α’ λυκείου για ένα μαθητή από το Κολυμβάρι.
 •  1 (μία) θέση στη β’ λυκείου για ένα μαθητή από το Κολυμβάρι και για ένα μαθητή από τις Βουκολιές.
 • 1 (μία) θέση για την α’ λυκείου ,σε φροντιστήριο στα Χανιά.
 •  1 (μία) θέση για την β’ λυκείου, σε φροντιστήριο στα Χανιά
 •  1 (μία) θέση στη γ’ λυκείου, τομέας υγείας, σε φροντιστήριο στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα για το σχολικό έτος 2021 – 22 έχουν ήδη αρχίσει από τις 13/9, συνεπώς οι τελικώς επιλεγέντες μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου θα πρέπει να ακολουθήσουν το τρέχον πρόγραμμα μαθημάτων του εκαστότε φροντιστηρίου, να συμμορφώνονται πλήρως στον κανονισμό λειτουργίας των φροντιστηρίων και στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού. Η ένταξη των μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πλατανιά θα γίνει μετά από αξιολόγηση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο βαθμός απόλυσης της προηγούμενης τάξης φοίτησης και η προσωπική συνέντευξη, σύμφωνα με την πρακτική αξιολόγησης που εφαρμόζει η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Σκοπός της όλης πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Αρωγής και Προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων μαθητών της περιοχής του Δήμου Πλατανιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ -Β΄και Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΓΕΛ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

1) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

3) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία όπου υπάρχει δυνατότητα).

4) Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2020.

5) Φωτοτυπία Ε1 φορολογικού έτους 2020 (φορολογική δήλωση).

6) Φωτοτυπία Ε9 (Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων).

7) Απολυτήριο της προηγούμενης τάξης φοίτησης.

8) Αποδεικτικό μονογονεϊκότητας

9) Ισχύουσα κάρτα Ανεργίας

Β. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

10) Αντίγραφο βεβαίωσης επιτροπής περί αναπηρίας με αναγραφόμενο το ποσοστό αναπηρίας.

11) Πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας (π.χ. πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέα, δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα κ.λπ.).

12) Φωτοτυπία Βεβαίωσης ενήμερου δανείου Α’ κατοικίας, από την Τράπεζα για ιδιοκτήτες, τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου.

13) Αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κύριας κατοικίας ή πρόσφατη απόδειξη ενοικίου.

Πηγή

27 Σεπτεμβρίου, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments