organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βόλος: Ένταξη νέων ωφελουμένων στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2018 στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης Ένταξης της Πράξης « Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου» του Ε.Π. «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.)

Η δομή αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου που σκοπός της είναι, η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στο Δήμο Βόλου, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωνικό Φαρμακείο τους παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Για την ένταξη νέων ωφελουμένων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις, κατά το χρονικό διάστημα έως 20 Μαΐου 2021, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από ώρα 10:00 έως 14:00, στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου Τοπάλη 14 (ΔΙΑΥΛΟΣ).

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν µε την συντονίστρια της δομής κα Χριστίνα Μπουγάνη Κοινωνική Λειτουργό, στο τηλ. 24210 – 31023.

Πηγή

Απρίλιος 14th, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πόρτο Ράφτη: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής

Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση της Διημερίδας Αλληλεγγύης στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου διοργανώνει αντίστοιχη δράση στο Πόρτο Ράφτη και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν με τις προσφορές τους στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμου και Κοινωνικής, για την υποστήριξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που έχουν πραγματική ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που είναι σε έλλειψη κατά προτεραιότητα είναι τα εξής: λάδι, χυμός τομάτας, κριθαράκι, αλεύρι, γάλα, ζυμαρικά και απορρυπαντικό ρούχων.

Ο δήμος παρακαλεί για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από το χώρο της δράσης, όπως η χρήση μασκών προστασίας και η τήρηση των αποστάσεων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, που είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν στην Αττική, μήνες πριν τις αντίστοιχες κρατικές δομές, συμπληρώνει φέτος μια δεκαετία αδιάλειπτης λειτουργίας και έμπρακτης στήριξης των δημοτών, που λόγω οικονομικών δυσχερειών, αδυνατούν να καλύψουν βασικές  τους ανάγκες.

Εξυπηρέτηση 60 οικογενειών

Μέσω της δομής αυτής, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, εξυπηρετεί κάθε μήνα περίπου 60 οικογένειες δημοτών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, όπου οι γονείς είναι άνεργοι και λόγω της πανδημίας δεν εργάζονται, ηλικιωμένα άτομα, χαμηλοσυνταξιούχους που μένουν μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον και η Υπηρεσία είναι το μοναδικό μέσο στήριξής τους. Η ανάγκη των καιρών απαιτεί τη συνεργασία όλων, καθώς λόγω της πανδημίας, όλο και περισσότερες οικογένειες βρέθηκαν χωρίς εισόδημα, ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, άτομα μοναχικά – που λόγω της κατάστασης – απομονώθηκαν. Γίνετε μέρος αυτού του κύκλου ανθρωπιάς και να αποδείξουμε έμπρακτα ως κοινωνία, ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του! Και η μικρότερη προφορά μετράει!

Πηγή

Απρίλιος 14th, 2021 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments