organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βέροια: Κάλεσμα προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Από την ανακοίνωση του Παντοπωλείου:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας, αποτελεί μία από τις βασικές δομές αλληλεγγύης και προσφοράς στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μας. 

Τα κριτήρια ένταξης στη δομή, είναι κοινωνικοοικονομικά και υποβάλλονται σε καθορισμένο χρονικό διάστημα κάθε έτος.

Τα νοικοκυριά που ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, απειλούνται από την απόλυτη φτώχεια, καθώς υπάρχει ένα πολύ χαμηλό εισόδημα όπου δεν τους επιτρέπει την ένταξή τους σε κάποιο επίδομα ούτε όμως και την πρόσβαση σε όλα τα αγαθά που επιθυμούν.

Η περίοδος που διανύουμε, έχει πλήξει σαφώς τους μισθωτούς και πολλούς επιχειρηματίες, όμως αυτοί οι άνθρωποι που τα κατάφερναν ήδη με δυσκολία, αναμφισβήτητα χρειάζονται τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας μοιράσουμε την αγάπη μας σε οικογένειες που δοκιμάζονται, ας δώσουμε έστω από ένα τρόφιμο που περισσεύει στο ντουλάπι μας, ας αγοράσουμε ένα παραπάνω είδος, καθώς ψωνίζουμε για το σπίτι μας, ας κάνουμε κάποιους ανθρώπους να χαμογελάσουν κι η αιτία να είμαστε εμείς..

Σας καλούμε να προσφέρετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο , βασικά είδη διατροφής – μακράς διάρκειας (αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, σάλτσα ντομάτας, όσπρια, φρυγανιές, ζυμαρικά, μπισκότα , δημητριακά κλπ) χαρτικά, απορρυπαντικά , είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά ακόμη και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, γλυκά, σοκολάτες για τα μικρά παιδιά.

Και η ελάχιστη προσφορά είναι για μας πολύτιμη!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Σταδίου 51 (απέναντι από το γήπεδο). 

Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία , θα μας βρείτε στα τηλέφωνα: 2331353824, 2331353811 ( καθημερινά 9:30πμ με 02:30μμ)

Πηγή

10 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Οι ομάδες εθελοντών ενηλίκων του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς που αναπτύσσουν, στηρίζουν το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαρισαίων, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων είναι η δομή η οποία παρέχει δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη απόρων, ατόμων/ οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλων ευάλωτων ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Λαρισαίων. 


Τα φάρμακα που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
1. Αναλγητικά- αντιπυρετικά-αντιφλεγμονώδη (Depon-είτε δισκία ενηλίκων είτε σιρόπι παιδικό- , Panadol, Algofren, Norgesic, Νurofen κ.ά.)
2. Αντιβιοτικά (Amoxil, Augmentin, Zinadol κ.ά.)
3. Καρδιολογικά–αντιυπερτασικά (Concor, Blocatens, Aprovel, Coaprovel, Tenormin, Fludex, Lobivon κ.ά.)
4. Αγγειοπροστατευτικά (Daflon)
5. Αντιθρομβωτικά (Eliquis, Xarelto)
6. Υπολιπιδαιμικά (Crestor, Lipitor, Lipidil, Atrost κ.ά.)
7. Αντιδιαβητικά (Eucreas, Zomarist κ.ά.)
8. Γαστροπροστατευτικά (Nexium, Pantium, Losec κ.ά.)
9. Παραφαρμακευτικά–αναλώσιμα (γάζες, βαμβάκι, χανζαπλαστ, ελαστικοί επίδεσμοι, Betadine, καθαρό οινόπνευμα, Pulvospray, πάνες ακράτειας κ.λπ.)
10. Βιταμίνες–συμπληρώματα (Μαγνήσιο, Σίδηρο, Ασβέστιο, Βιτ. C, Βιτ. Ε, Βιτ. Β).

Από χρησιμοποιημένα/ανοιγμένα φάρμακα γίνονται δεκτά μόνο δισκία και καψάκια που δεν έχουν λήξει. 

Σιρόπια, εισπνεόμενα, εκνεφωτές, κρέμες, αλοιφές, κολλύρια απορρίπτονται, εφόσον έχουν ανοιχθεί και δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να το επισκέπτονται και να προσφέρουν τα παραπάνω φάρμακα κάθε μέρα από τις 08.30 π.μ. – 14.00 μ.μ. (εκτός Σάββατου και Κυριακής) στη διεύθυνση: 23ης Οκτωβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2410-626.123 (πρωινές ώρες)

Πηγή

10 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments