organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου: Κάλεσμα σε εθελοντές

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, κάνει πράξη την πρωτοβουλία που πήρε προ ολίγων μηνών, θέτοντας τις βάσεις προκειμένου να ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, απευθύνοντας σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

Στόχος της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Τ. Βέρρου-ειδικά από την έναρξη της πανδημίας που άλλαξε δραματικά τη ζωή όλων-  είναι η ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας,  σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς και εν προκειμένω η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι στην κατεύθυνση της ισότητας στην παρεχόμενη παιδεία.

Με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου φιλοδοξεί  να παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου προσκαλεί εθελοντές καθηγητές για την ενίσχυση της λειτουργίας του κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Συγκεκριμένα καλούνται Φιλόλογοι, Κοινωνιολόγοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ), ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο σχεδιάζεται να στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Καλλονής.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας παραρτημάτων και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο χωρικό εύρος που καταλαμβάνουν οι κοινότητές  και οι ανάλογες δυσχέρειες στις μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα τηλέφωνα: 22533-50219.

Πηγή

9 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο

Πρωτοβουλία μεγάλης και συντονισμένης εκστρατείας κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, για τη στήριξη του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, ανέλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καλώντας το σύνολο της κοινωνίας να συμμετάσχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών διατροφής, καθαριότητας και πάγιου εξοπλισμού.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του μετά τη δραματική περικοπή της χρηματοδότησής του. Μπροστά σ’ αυτή την εικόνα, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη που απευθύνει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, και κατόπιν εντολής του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για άμεση παρέμβαση-κινητοποίηση, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, προχώρησαν στο συντονισμό της εκστρατείας για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων και διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, βάσει του καταλόγου που ανακοίνωσε η κοινωνική Υπηρεσία του Ε.Π.Χ.Φ.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στα 9 ΚΑΠΗ του δήμου, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού), στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και στα Δημοτικά Καταστήματα της Νεάπολης και των Πεύκων. Οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας, εάν το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΑΠΗ τους ώστε να καλέσουν συνεργεία του δήμου από το σπίτι τους για να παραλάβουν τη βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών: 2313313151.

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά, μπορεί να καλέσει από σταθερό ή κινητό, στον 5ψήφιο αριθμό του Παιδικού Χωριού, 19801, τα έσοδα κλήσεων του οποίου πηγαίνουν απευθείας σε αυτό (χρέωση 2 ευρώ + ΦΠΑ). Επίσης, όποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ: GR1501102120000021229604190
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR78 0172 2380 0052 3800 3332 696
EUROBANK: GR7802602320000520100436403
ALPHA BANK: GR8101407010701002101162926

Ο κατάλογος των αναγκών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινωνικής Υπηρεσία του Ε.Π.Χ.Φ., ο κατάλογος των βασικών αναγκών έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

1. Πέλλετ (καύσιμο θέρμανσης)
2. Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, θερμόμετρα)
3. Λοσιόν για πρόληψη και αντιμετώπιση ψείρας
4. Κάλτσες Νο39-45
5. Εισιτήρια ΟΑΣΘ (2 διαδρομών ολόκληρα και μειωμένα)
6. Κοριτσίστικα εσώρουχα (ως και l) – καλσόν λευκό και εκρού
7. Αθλητικές φόρμες
8. Παιδικές και εφηβικές πιζάμες
9. Οικιακές συσκευές (σκούπες, σίδερα, τοστιέρες, multi, πιστολάκια)
10. Φάκελοι Α4, blanco, τετράδια σπιράλ, διαφάνειες, μαρκαδόροι για πίνακα.

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ: Τυρί, κασέρι, ρύζι κίτρινο, ρύζι Καρολίνα, σαλάμι, βιτάμ, ζάχαρη, σάλτσα pummaro, κακάο, κακάο για το γάλα (nesquik), ξηρή μαγιά, Baking Powder, Caster Powder, κορν-φλάουερ, πιπέρι- ρίγανη, κέτσαπ-μουστάρδα, μαγιονέζα, Φάριν-Απ αλεύρι, ξύδι, ελαιόλαδο, μακαρόνια για παστίτσιο, μπισκότα γεμιστά, μερέντα, χυμοί, βανίλιες για γλυκά.

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ: Σκούπες, σφουγγαρίστρες, σκουπόξυλα, Ζιφ, Βιακάλ για άλατα, σακούλες απορριμμάτων, σακούλες για καλαθάκια, σακούλες polybag, μανταλάκια, αλουμινόχαρτο, αντικολλητικο χαρτί, εντομοκτόνο για έρποντα και ιπτάμενα, χλωρίνη παχύρευστη, μαλακτικό πλυντηρίου ρούχων, αποσμητικά spray, αντισηπτικά.

Πηγή

9 Δεκεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments