organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία  και ΤΕΣΤ ΠΑΠ  προσφέρει για δεύτερη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το   Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο  πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». 

Στόχος του προγράμματος  είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και  με ψηφιακή μαστογραφία.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη ,ο Δήμος μας  συμμετέχει   στο πρόγραμμα ‘ Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου’. Προσκαλούμε τις συνδημότισσές μας να κάνουν αυτές τις εξετάσεις γιατί με τους προληπτικούς ελέγχους και την έγκαιρη διάγνωση σώζονται ζωές».

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ειδική σταθερή μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στην οδό Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους. Τα ραντεβού γίνονται προγραμματισμένα και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.  2103620831,  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9.30 π.μ.-15.30) . 

Πηγή

21 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ξεκινά η υποβολή  αιτήσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. 

Ως ημέρα κατάθεσης δικαιολογητικών και διανομής προϊόντων πρώτης ανάγκης: Κάθε Τετάρτη 9:00 π.μ. – 12:00 μ. στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ηρώων Πολυτεχνείου 4 (έναντι Πλατεία Ρολογιού).

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα.

2. Μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Φεραίου.

3. Εισοδηματικά κριτήρια ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ : Ενήλικας 1900ευρώ. Για κάθε ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 850 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος 600 ευρώ. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000€ κατ’ άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000€ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επικύρωση της αίτησης των ωφελούμενων είναι:

 • 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ ή άδεια διαμονής σε ισχύ.
 • 2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο.
 • 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.
 • 4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους (Φορολογικό Έτος 2019).
 • 5. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1.
 • 6. Αντίγραφο Ε9 (εάν υπάρχουν ακίνητα).
 • 7. Βεβαίωση Τραπέζης ή Υπεύθυνη Δήλωση, που να αναγράφεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Τα δικαιολογητικά, που θα ζητούνται, κατά περίπτωση, από την επιτροπή διαχείρισης και την Κοινωνική Λειτουργό, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας του φακέλου αιτούντος για την σωστή εκτίμηση της πραγματικής του κατάστασης, είναι τα κάτωθι:

 • • Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι (6) μηνών, κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας, κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευόμενη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 • • Σε περίπτωση αναπηρίας, απόφαση ΚΕΠΑ
 • • Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο.
 • • Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
 • • Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
 • • Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.
 • • Οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.

Η Κοινωνική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα από Κοινωνικό Λειτουργό, διεξάγεται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σε ειδικές περιπτώσεις. Ο δικαιούχος υποχρεούται στην ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασής του. Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ΔΕΝ μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και λήπτες των αγαθών και παροχών του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τα γραφεία των κοινωνικών δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά 2425023794.

Πηγή

21 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης: Ξεκινούν οι εγγραφές

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των εθελοντών καθηγητών, ξεκινούν οι εγγραφές των μαθητών γυμνασίων και λυκείων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι, οι μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των Κοινοτήτων για πληροφορίες και εγγραφές, ενώ όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες από τον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ανά Κοινότητα για να πάρουν τις σχετικές πληροφορίες.

Η ανακοίνωση:

Τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας COVID-19, θα ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται τόσο στους χώρους του 7ου Λυκείου (Οδός Γεωργίου Μαράντη), όσο και στο κτιριακό συγκρότημα του 6ου ΕΠΑΛ (Κηπούπολη) ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα και διαδικτυακών μαθημάτων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα και στα e-mail:

1η Κοινότητα (κεντρική) dimdiam1@heraklion.gr, Τηλ. 2810390108

2η Κοινότητα (Ανατολική) dimdiam2@heraklion.gr, 2810300384

3η  Κοινότητα (Δυτική) dimdiam3@heraklion.gr, 2810370692

4η Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr, 2810231666

Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού alikarnassos@heraklion.gr, Τηλ. 2813409814 – 409816

Πηγή

21 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λαμία: Χωρίς Μεσάζοντες – Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 58ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Δηλώστε συμμετοχή και ως εθελοντές: Με τη Φόρμα Εθελοντών για 31/10/2020 στην ιστοσελίδα μας.

Και αυτή η διάθεση θα γίνει όπως η προηγούμενη, με τρόπο και προφυλάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τη διεξαγωγή της χωρίς συνωστισμό με τις λιγότερες δυνατές επαφές, ισχύουν τα εξής:

– Υποχρεωτική επιλογή ώρας παραλαβής ανά ένα τέταρτο από 9:15 έως 12:30 για κάθε παραγγελία.

– Αυτή η ώρα παραλαβής θα πρέπει να τηρηθεί, οπωσδήποτε, με προσέγγιση 10-15 λεπτών το πολύ.

– Επιτόπου δεν θα γίνει διόρθωση ή συμπλήρωση παραγγελίας, πρέπει όλοι να παραγγείλουν ακριβώς.

– Η ώρα παραλαβής θα τηρηθεί και οι προσερχόμενοι δεν θα κατεβαίνουν από τα οχήματα, θα τους δίνει το δελτίο παραγγελίας εθελοντής της Γραμματείας, που θα είναι πρώτη σε σειρά με τους πάγκους.

– Στους 5 πρώτους πάγκους θα περνούν για παραλαβή χωρίς να κατεβούν. Στον 6ο πάγκο που θα είναι εκτός σειράς, εκεί θα παρκάρουν και θα κατεβαίνουν για παραλαβή, κρατώντας αποστάσεις.

– Όλοι οι εθελοντές και οι παραγωγοί θα φορούν μάσκα. Επίσης, όσοι έρθουν για παραλαβή πρέπει να φορούν μάσκα και να κρατούν όπου χρειάζεται αποστάσεις και οι ίδιοι.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τηρήσουμε το πλάνο και τις προφυλάξεις, ας το πράξουμε όλοι και πάλι!  

Παρουσίαση των προϊόντων με τη σειρά παραλαβής στη διάθεση – Προσφορές προϊόντων:

– Τυριά «ΕΛΒΙΟΓΑΛ Κάντζος» από την Σπερχειάδα: Φέτα και Γίδινο κάθε είδος σε συσκευασίες (τάπερ με άλμη) καθαρού βάρους 2 κιλών με 11,5 € (5,75 €/κιλό)

– Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με μηχανικές και φυσικές μεθόδους σε διάφανες συσκευασίες PET 5 λίτρων με 17,5 ευρώ (3,50 ευρώ/λίτρο), με πληρωμή και με κάρτα, της εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου Γ. Φλώρος – Χ. Ευαγγελάρας Ο.Ε. από τις Ράχες Φθιώτιδας

– Σύκα ξερά βιολογικής καλλιέργειας ποικιλίας «Σμυρνέικη» του παραγωγού Νίκου Μαγκλαβάνη από την Καστανιώτισσα Ιστιαίας: Φυσικά Α’ (μεγάλο μέγεθος) σε συσκευασίες 1 κιλού με 7 €(7,00 €/κιλό), Φυσικά Β’ (μικρό μέγεθος) σε συσκευασίες μισού κιλού με 3 €(6,00 €/κιλό) και Παστέλι Σύκου σε συσκευασίες 100 γραμμαρίων με 1,5 € (15,00 €/κιλό)

– Μέλια της μελισσοκόμου Μαριάνθης Λάππα από τη Λαμία: Ελατόμελο με 8 €/κιλό και Θυμαρίσιο με 9 €/κιλό, και τα δύο είδη σε γυάλινα βάζα του ενός κιλού

– Όσπρια της παραγωγού Βαΐας Κοντογιάννη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων: Φασόλια σε συσκευασίες 2 κιλών με 4 € (2,00 €/κιλό), Ρεβίθια ποικιλίας «Μακαρένα» σε συσκευασίες 2 κιλών με 3,5 € (1,75 €/κιλό), Ρεβίθια ποικιλίας «Θήβα» σε συσκευασίες 2 κιλών με 3 € (1,50 €/κιλό), Φακές σε συσκευασίες 2 κιλών με 3,5 € (1,75 €/κιλό) και Φάβα σε συσκευασίες 1 κιλού με 2,50 € (2,50 €/κιλό)

– Προϊόντα Οικοτεχνίας «Παραδοσιακόν» Ιωάννη-Όμηρου Ντάφου από τη Ματαράγκα Καρδίτσας:Καλαμποκάλευρο σε συσκευασίες 1 κιλού με 1 € (1,00 €/κιλό), Πλιγούρι (μέτριο μέγεθος) σε συσκευασίες 1 κιλού με 1,70 € (1,70 €/κιλό), Καλαμπόκι Ποπ-Κορν σε συσκευασίες 1 κιλού με 1,50 €(1,50 €/κιλό), Σάλτσα Ντομάτας σε συσκευασίες 700 γραμμαρίων με 1,80 € (2,60 €/κιλό) και Λιαστή Ντομάτα βρασμένη σε κρασί σε συσκευασίες 350 γραμμαρίων με 3,50 € (10,00 €/κιλό)

[Στα τυριά, στο ελαιόλαδο και στα σύκα: Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα μέσω POS]

 Προσφορές για οικογένειες που έχουν ανάγκη: Σε τυρί, ελαιόλαδο, μέλι και όσπρια. Με 0,5 έως 2 € επιπλέον της παραγγελίας στους παραγωγούς, προσφέρουμε ποσότητες ίσης αθροιστικά αξίας.

Τρόποι και Προθεσμία Παραγγελιών:

– Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr

– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote)  6947081904 (Vodafone CU)  6906981623 (Wind F2G)

Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου (Κλείσιμο Φόρμας: 11:00 μ.μ.)

Παραλαβή προϊόντων – Δανειστική Βιβλιοθήκη – Παράλληλες δράσεις:

Παραλαβή στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων, δεν θα λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη και δεν θα γίνουν συλλογές ειδών.

Πηγή

21 Οκτωβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments